Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději kovu dopadeni

Tábor – Soběslav – Mimo jiné vzali patery železné dveře. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Zloději kovu působí majitelům nemalé škody. Zaměřují se zejména na měď, mosaz či jiné barevné kovy, nepohrdnou však ani klasickým železem. Ve sběrnách druhotných surovin tak policisté nachází „znehodnocené“ měděné okapy, víka kanálových vpustí, elektroinstalaci, zejména pak kabely všeho druhu a podobně.
Soběslavským policistům se v rámci potírání této trestné činnosti podařilo odhalit, vypátrat a následně zadržet další dvojici „sběračů“. Ti v počátku měsíce února vnikli do jednoho z nepoužívaných objektů v místní Riegrově ulici, ze kterého odcizili celkem pět kusů železných dveří v hodnotě odhadem 10 000 korun a dalších téměř 200 kilogramů železného materiálu v hodnotě bezmála jednoho tisíce korun. Jejich lup skončil, jak jinak, než ve sběrně druhotných surovin, kde vyinkasovali pochopitelně pouze zlomek peněz v porovnání se způsobenou škodou.
Ze spáchání trestného činu, konkrétně přečinu krádeže, se budou zodpovídat před soudem. Za takovéto jednání trestní zákoník stanoví mimo jiné až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
22. února 2013
 
 

vytisknout  e-mailem