Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději kovů to rozjeli ve velkém

Tábor – Planá nad Lužnicí – Soběslav – Škody jdou do desetitisíců korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Dnů volna na počátku nového roku využili i zloději kovů. Brali vše, co se dá následně prodat do sběrných surovin a poškozené majitele rozhodně nešetřili.
V objektu bývalého zemědělského družstva na Chýnovské ulici v Plané nad Lužnicí se pokusili vloupat do stavební buňky. To se jim však nepodařilo. Poškozením i tak způsobili škodu ve výši odhadem 6 000 korun. Za vděk pak alespoň vzali vedle stočenými elektrickými přívodními kabely v délce 50 a 20 metrů, čímž majiteli způsobili škodu ve výši 13 000 korun. Po zlodějích pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení Sezimovo Ústí.
Obdobný případ ve stejném období šetří i policisté v Soběslavi. Zde si zloději kovů vyhlédli objekt skladu v Zátkově ulici. Po rozbití oken vnikli do vnitřních prostor, kde odcizili hliníkový odpad v hodnotě 10 000 korun, dále pak dva prodlužovací elektrické kabely, na 20 kusů vyřazených autobaterií, na 30 kusů hliníkových disků a nepohrdli ani třemi dvacetilitrovými kanystry s naftou či potápěčskou lahví na stlačený vzduch. Včetně poškození objektu tím majiteli způsobili škodu ve výši téměř 60 000 korun.
Policisté na tyto případy opětovně upozorňují a nabádají majitele čehokoliv kovového, co by následně mohlo skončit jako znehodnocený odpad ve sběrných surovinách, k zabezpečení svého majetku. Jakékoliv poznatky, nejen k uvedeným případům krádeží kovů, sdělte prosím policistům na jejich služebnách či prostřednictvím linky číslo 158. Děkujeme.   
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
3. ledna 2013
 
 

vytisknout  e-mailem