Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli kanály z dálnice

ÚSTÍ NAD LABEM - Během 14 dnů odcizili 129 kanálových mříží. 

Včera se v ranních hodinách podařilo hlídce z dálničního oddělení zadržet dva pachatele přímo při činu. Policisté v rajónu dálnice D8 a rychlostní silnice R63 vykonávali noční službu. Vzhledem k tomu, že poslední dobou v úseku v okolí Chlumce docházelo ke krádežím kanálových mříží, které jsou u krajnice vozovky, policisté se zaměřili na tuto lokalitu. Vytipovali si možnou hodinu, kdy by k této trestné činnosti mohlo docházet. Všichni spí, jen „nekalí živli“ jsou vzhůru. Když už se blížila skoro sedmá hodina a policistům končila noční směna, tak si povšimli vozidla, které stálo zaparkované na dálnici D8 u krajnice. Cestou k tomuto vozidlu hlídka zaznamenala, že již část kanálů chybí. Jejich domněnka se potvrdila. Bylo to vozidlo zlodějů. Ti ovšem při příjezdu hlídky dělali, že mají defekt na zadním kole. Policisté ale již věděli. Následně při prohlídce vozidla bylo v kufru naskládáno již 13 kanálových mříží, včetně nářadí a pracovních rukavic.
Ústečtí kriminalisté ještě ten den těmto dvěma zlodějíčkům prokázali další 116 krádeží kanálových mříží, které v průběhu 14 dnů odcizili a následně odevzdali ve sběrných surovinách v Teplicích.
Policejní komisař jim (38,42) sdělil obvinění z trestného činu Krádeže, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let. Škoda, kterou způsobili, byla předběžně vyčíslena na 170 tisíc korun.

 

Ústí nad Labem 20.9.2013
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem