Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději kradou naftu, kola a kovy

MOST - Z kaminonů mizí nafta, ze sklepů kola a na dráze se kradou barevné kovy. 

 Nafta zmizela z aut pod Bořní i v Litvínově

Dva případy krádeže nafty šetří mostečtí i litvínovští policisté. Na odstavném parkovišti pod kopcem Bořeň u obce Liběšice neznámý pachatel v nočních hodinách vnikl do nádrže nákladního vozidla DAF a odcizil z ní 300 litrů motorové nafty. Poškozené firmě vznikla škoda ve výši 23 000 korun. Jiný zloděj stejnou noc úřadoval na parkovišti u jedné litvínovské čerpací stanici. Násilím překonal zámek u víčka nádrže a vysál přes sto litrů pohonných hmot. Poškozená společnost odhadla, že jí krádeží a poškozením vozu vznikla škoda ve výši 6 000 korun.


 

Po ráně spadl na zem a upadl do bezvědomí, skončil v nemocnici

Z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví obvinili policisté v Mostě 37letého muže z obce na Mostecku. Muž měl v tamní restauraci, kde byl jako host, napadnout 46letého muže, kterého znal. Bez zjevné příčiny měl k němu přistoupit zezadu a poté ho udeřit pěstí do obličeje. Následkem rány napadený upadl na zem, přičemž se udeřil o podlahu a upadl do bezvědomí. Poškozený skončil v nemocnici a jeho zranění si vyžádalo hospitalizaci a následnou pracovní neschopnost. Obviněný je vyšetřovaný na svobodě.


 

Osmnáctiletý Mostečan řídil auto pod vlivem drogy a nemá řidičské oprávnění

Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 18letému mladíkovi. Seděl za volantem osobního vozidla tovární značky Škoda a přitom není vlastníkem žádného řidičského oprávnění. Mladý Mostečan měl pozitivní zkoušku na drogy. Rozborem krve bylo zjištěno, že řídil pod vlivem metamfetaminu a touto drogou byl ovlivněn při řízení. Dle znalce z oboru toxikologie neřidič vykonával činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil požitím návykové látky.


 

Zloděj kabelů poškodil rozvodovou skříň, zanechal vysokou škodu

Škodu za více jak 40 tisíc korun způsobil zatím neznámý zloděj, který kradl v lokalitě Českých drah barevné kovy. Lapka v místě stavědla odcizil padesát metrů kabelů. Při svém protiprávním jednání poškodil rozvodovou skříň. Případem přečinu poškození cizí věci se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Z domů zmizela tři jízdní kola, kýbl barvy a čtyři pneumatiky

Policie v Mostě šetří dva případy krádeží vloupáním, které se staly tento týden. V noci na středu neznámý lapka vnikl v panelovém domě v ulici K. H. Borovského do kočárkárny za použití násilí. Uvnitř si z uložených věcí občanů vybral horské jízdní kolo a hodilo se mu i 10 kilogramů barvy. Jiný pachatel se v ulici Zdeňka Fibicha vloupal do suterénu panelového domu, kde překonal zámky dvou sklepních kójí a z nich odcizil dvě jízdní kola a čtyři kola s pneumatikami na osobní automobil. Poškození majitelé vyčíslili škodu na částku 29 tisíc korun.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. března 2014


 

vytisknout  e-mailem