Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději kradou železo, kabely i techniku

LOUNY - Vloupávají se do kůlen, chatek i rodinných domů... 

Zloději kradou vše, co jim přijde pod ruku. Zaměřují se hlavně na věci, které pak mohou zpeněžit ve sběrnách či dále prodat v zastavárnách nebo náhodným osobám. Pro kořist se vloupávají hlavně do opuštěných objektů: zahradních chatek, kůlen, neobydlených či rekonstruovaných domů nebo různých zemědělských budov. 

V minulých dnech bylo například policistům nahlášeno vniknutí na pozemek jednoho rekonstruovaného rodinného domu v Černčicích u Loun, odkud dosud nezjištěný poberta odcizil pokosovou pilu, stolní hoblovku a pracovní kolečko, čímž způsobil škodu za celkem 12 100 Kč. 

Další krádež věcí byla oznámena z objektu zahradních chatek v ulici Čeradická brána v Žatci. Neznámý zloděj  vnikl násilím do samotné chatky a z ní odcizil různé nářadí a elektroniku v hodnotě za bezmála 18 tisíc korun. Poté přestřihl otvor v oplocení, jímž vnikl na sousední pozemek a odtud si z kolny přisvojil prodlužovací kabely a ruční nářadí v celkové hodnotě 1 255 Kč. 

Podobná trestná činnost se v minulých dnech odehrála i v žatecké ulici Osvoboditelů. Tam se dosud nezjištěný pachatel vloupal do dílny v přízemí jednoho rodinného domu, kde svou pozornost zaměřil na dvě benzinové motorové pily a svářečku v celkové hodnotě 33 tisíc korun.

Pro železo zavítal neznámý poberta do objektu bývalého vepřína v obci Vesce na Podbořansku, kde ve dvou případech odšrouboval od sila železnou přírubu šnekového dopravníku a ty pak odcizil. Dále si přisvojil železnou nádrž na vodu o objemu 3 m krychl. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 8 tisíc korun. 

Všechny uvedené případy policie šetří jako trestné činy krádeže, některé i jako porušování domovní svobody a po pachatelích pátrá.

Odcizené katalyzátory  

Žatečtí policisté šetří krádež katalyzátorů, které dosud nezjištěný pachatel odcizil v ulici Volyňských Čechů v Žatci ze zaparkovaných aut. Katalyzátory zmizely z výfukového potrubí osobního automobilu zn. Citröen a Peugeot. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 12 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli-ích pátrají.

Mařil výkon, šel do věznice

Ve čtvrtek dopoledne kontrolovala policejní hlídka na trase z Blažimi do Postoloprt osobní vozidlo zn. Škoda Felicia, které řídil 36letý muž z Lounska. Jak policisté zjistili, dotyčný řídil motorové vozidlo i přesto, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel Okresním soudem v Lounech. Zákaz mu platí až do 24. května roku 2013. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté uvedenému muži podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Zároveň podezřelého, na základě příkazu okresního soudu, dodali do výkonu trestu odnětí svobody do věznice v Litoměřicích, neboť kromě opakovaného trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání má za sebou i četnou majetkovou kriminalitu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 17. února 2012 

vytisknout  e-mailem