Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději mají snadnou práci

MOST - Občané jim mnohdy nahrávají svou vlastní neopatrností, Okradl bývalou přítelkyni, napadl dva muže.  

 Občané jsou na své věci nepozorní, zlodějům nahrávají

Policie v Mostě šetří tři případy krádeží, které se staly kvůli nepozornosti občanů. Jeden muž o víkendu ztratil v jedné mostecké restauraci žeton do šatny, kde měl odloženou svoji bundu. Někdo žeton našel a cizí pánský oblek vyzvedl. V něm měl poškozený osobní doklady a také platební kartu. Odcizení oděvu ho vyšlo na tři tisíce korun.


 

Smůlu měla jedna mladá paní, která byla koncem týdne nakupovat v mosteckém supermarketu ve večerní době. Po nákupu platila u pokladny a tam zřejmě na pultu zapomněla svoji peněženku. Zjistila to až doma a do marketu se vrátila. Nepochodila, peněženku nikdo z pracovníků nenašel. Poškozená v ní měla finanční hotovost, platební karty, osobní doklady, to vše v hodnotě šesti tisíc korun.


 

Peněženku marně hledal jeden muž z Mostu, který byl v pátek večer v jedné herně v Mostě. Měl ji uloženou v kapse bundy, kterou měl stále na sobě. Naštěstí stihl zaplatit útratu, ale když si chtěl znovu objednat, zjistil, že kapsa oděvu je prázdná. Hernu prohledal, ale portmonku nenašel. Mostečan v ní měl peníze, různé doklady a platební kartu.


 

Muž ukradl klíče od kantýny, tam odcizil trezor a peníze, napadl dva muže

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil 32letého muže z Litvínova pro trestný čin krádeže vloupáním. Muž, který byl již v minulosti za majetkové delikty souzen a nyní je v podmínce, měl odcizit své bývalé přítelkyni, když byl u ní v bytě na návštěvě, klíče od školy, kde žena provozuje kantýnu. Následně po návštěvě ve večerních hodinách za použití odcizených klíčů vnikl do školy a v kantýně odcizil z pokladny finanční hotovost a příruční trezor s penězi. Celkem způsobil škodu ve výši 11 tisíc korun. Odcizené peníze údajně propil.


 

Muž čelí i obvinění z přečinů ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Obviněný měl koncem února na litvínovském náměstí po slovní rozepři fyzicky napadnout 34letého muže, kterého udeřil opakovaně do obličeje, až muž upadl na zem. Napadenému se podařilo z místa utéct do jedné prodejny, ale útočník ho pronásledoval a vyhrožoval mu násilím. Na místě byl podezřelý zadržen přivolanou hlídkou policie. Ranami nešetřil ani na tramvajové zastávce v Mostě, kde měl napadnout 19letého mladíka, kterého srazil z lavičky na zem a poté ho opakovaně udeřil a kopal do hlavy. Napadený utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Okresní soud obviněného poslal minulý týden v jiné věci do vazební věznice. Oba napadené muže stíhaný Litvínovan znal.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 18. března 2015

vytisknout  e-mailem