Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději mědi nezahálejí

LITOMĚŘICE – Vykrádají elektrorozvodné skříně  

Zloději mědi nezahálejí
Před několika dny policie občany informovala o krádeži měděných součástí z rozvodných skříní v ulici Pod Bídnicí. Zloděj v chatových osadách Miřejovické, Kamýcké a Pod Bídnicí ze skříní vytahal svorkovnice a připojovací třmeny, čímž způsobil škodu 25 000 Kč. Další krádež však byla oznámena i v úterý. Tentokrát se jednalo o ulici Michalovickou. I zde zloděj vnikl do třech rozvodných skříní, z nichž odcizil 15 pojistkových sad a 12 měděných pásů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 000 Kč.

 

Zloděj rozebral koleje
Kvůli železu se zloděj pustil do práce na vyřazené železniční trati mezi Lovečkovicemi a Lukavicemi. Kvůli železu rozebral koleje. Na trati totiž chybí 8 spojek, 20 podkladnic a 54 vrtulí. Škodu způsobil Zubrnické muzeální železnici, a to ve výši téměř 20 000 Kč. Dosud neustanovený pachatel čelí podezření z přečinu krádeže ve volném terénu. Policie po něm zahájila pátrání.

 

Nakradli otop
Dva muži se vydali do třebenického lesa na dříví. Pokáceli bez povolení 13 vzrostlých stromů, které rozřezali na špalky a odvezli na dvůr u domu. Hodnota odcizených stromů byla vyčíslena na 5 660 Kč. Oba muži čelí v současné době podezření z přečinu krádeže. Případem se zabývá lovosické obvodní oddělení.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 2. 2. 2011
 

vytisknout  e-mailem