Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději měli žně

Český Krumlov – Větřní – Černá v Pošumaví – Škoda je 150 tisíc korun. (Hlasová schránka 974 232 116) 

V noci na pátek v kempech kdosi okradl šest lidí. Jak jsme již informovali v článku s názvem "Vodáci pozor!" na http://www.policie.cz/clanek/sprava-jihoceskeho-kraje-zpravodajstvi-vodaci-pozor.aspx, řádil zloděj v kempech na Větřínsku v noci ze čtvrtka na pátek a napáchal zde škodu za 20 tisíc korun.
 
Další noc, z pátku na sobotu byla situace obdobná, ale tentokrát šlo o kemp v Černé v Pošumaví. Zde odcizil neznámý zloděj postupně z několika stanů, z jednoho motocyklu a z jednoho osobního vozidla následující věci:
  • ze stanů finanční hotovost v celkové částce 3 500 euro (po částkách 600 euro, 650 euro, 1 150 euro, 50 euro a 1 050 euro), čtyři digitální fotoaparáty, otevírací nůž, přenosnou navigaci a satelitní přenosné rádioze stanů finanční hotovosti 600 euro, 650 euro, 1 150 euro, 50 euro a 1 050 euro, čtyři digitální fotoaparáty, otevírací nůž, přenosnou navigaci a satelitní přenosné rádio
  • z motocyklu před stanem odnesl zloděj navigaci

  • a z vozidla, do kterého vnikl pomocí klíčů nalezených ve stanu, odnesl finanční hotovost 200 Euro a 3 000 Kč

Celkovou škodu, kterou zde pro zatím neznámý pachatel (či pachatelé) způsobil šesti poškozeným cizincům, vyčíslili poškození na 130 tisíc korun. Na stanech, motocyklu ani vozidle škoda nevznikla.

Po zlodějích nyní pátrají jak větřínští, tak hornoplánští policisté.

 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
20. června 2011 

vytisknout  e-mailem