Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději na pietu nedbají

TEPLICE - Návštěvníkům hřbitovů vykradli auta; Při nehodě sehrál roli alkohol... 

Zloději na pietu nedbají
    Zvýšené návštěvnosti hřbitovů, která je každoročně vázána k Památce zesnulých, využívají i zloději. Přestože policisté provádí zvýšený dohled v okolí míst, kam lidé přichází vzpomenout na své blízké, lapkové nedbají na pietu a čekají na svou příležitost. Během uplynulých dnů jsme zaevidovali hned dva případy, kdy „nenechavci“ vykradli vozidla návštěvníkům hřbitova. K první krádeži došlo ve čtvrtek odpoledne během pouhých deseti minut v Bílině. Neznámý pachatel se vloupal do vozidla BMW, ze kterého odcizil kabelku s doklady, třemi mobilními telefony, platební kartou a dalšími věcmi, jejichž hodnota byla vyčíslena na 15 tisíc korun, dalších šest tisíc bude stát majitele oprava rozbitého okénka. Druhý případ se stal v sobotu odpoledne ve Rtyni nad Bílinou, kde se neznámý zloděj během pouhých pěti minut vloupal do zaparkovaného vozidla VW Passat, ze kterého si odnesl kabelku s doklady, platebními kartami, finanční hotovostí a kosmetikou. Žena, která kabelku nechala na zadním sedadle, vyčíslila celkovou škodu na téměř 39 tisíc korun. Jak je zřejmé z uvedených případů, pachatelům stačí k vykradení auta pouhá chvilka, vyzýváme proto občany, aby nenechávali žádné cennosti ve vozidlech. Zvlášť pokud jsou věci viditelně umístěné v kabině vozu, jsou pro zloděje velkým lákadlem, kterému málokterý lapka odolá.
 
Při nehodě sehrál roli alkohol
     V sobotu deset minut před půlnocí došlo v Teplicích k dopravní nehodě, při které sehrál svou roli i alkohol. Řidička osobního vozidla Škoda Octavia se plně nevěnovala řízení, přejela do protisměru a narazila do zaparkovaného automobilu. Ten se vlivem nárazu posunul a naboural do dalšího vozidla. Žena pokračovala v jízdě a vyjela mimo komunikaci, kde narazila do sloupu veřejného osvětlení a dalšího zaparkovaného auta. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili 1,62 promile alkoholu v dechu. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 180 tisíc korun, ke zranění naštěstí nedošlo. Třiadvacetiletá řidička je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí může být kromě zákazu řízení motorových vozidel vyměřen trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 
Na Teplicko nepřijeli kvůli památkám
     Do ordinace v centru Teplic se v nočních hodinách pokusil vloupat 26letý muž z Klášterce nad Ohří. Do ordinace se ale nedostal, policisté ho zadrželi přímo u dveří, jejichž zámek se snažil překonat. Do křížku se zákonem se zloděj nedostal poprvé, proto mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Další zloděj přicestoval do našeho okresu až z Tábora. V Bílině se po překonání okna vloupal do nízkoprahového centra, než však stačil něco odcizit, byl zadržen hlídkou strážníků městské policie. Policisté mu následně sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vloupání se nezdařilo
      Sdělení podezření z přečinů poškození cizí věci a krádeže ve stadiu pokusu si z rukou policistů převzal 19letý mladík, který se o víkendu vloupal do restaurace v Teplicích. Vevnitř ho ale zachytilo čidlo bezpečnostního zařízení, a tak lapka vyskočil oknem z provozovny zase ven. Zde byl zadržen kolegy z oddělení hlídkové služby, kteří neúspěšného zlodějíčka eskortovali na obvodní oddělení. Mladíkovi hrozí u soudu až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Nafta zloděje stále láká
     Pohonné hmoty za téměř 20 tisíc korun odcizil neznámý pachatel v Duchcově. Z pěti odstavených nákladních vozidel a pracovních strojů odčerpal po překonání víček nádrží 730 litrů motorové nafty. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.         
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo dne 26. 10. 2011 v době od 7.00 do 13.30 hodin v obci Mikulov na Tržním náměstí. Nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla zde narazil do cihlové rozvodné skříně a z místa nehody ujel.
     Ke druhé nehodě došlo dne 29. 10. 2011 od 13.55 do 14.05 hodin v Teplicích, ul. Rovná u kotelny. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem při couvání poškodil přední část zaparkovaného vozidla Ford Fiesta a z místa nehody ujel. Podle výsledků dosavadního šetření se jednalo o dodávkové vozidlo bílé barvy, které v době před nehodou na místě parkovalo. 
   Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 31. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem