Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději napadli pracovníka bezpečnostní agentury

LIBEREC - Krátce před zavírací dobou kradli v libereckém Lidlu dva mladíci, když je chtěl pracovník ostrahy zadržet, napadli ho. 

     V pondělí zhruba pět minut před zavírací dobou zašli na nákup do libereckého Lidlu ve Vratislavické ulici dva mladíci. Ti  si docela bezostyšně naskládali do tašky zboží za 1 033 korun a přes pokladny s ním prošli bez zaplacení. Když se je 36 letý pracovník ostrahy snažil zadržet, začali do něj strkat,  a pak ho jeden z nich uhodil několikrát do obličeje. Právě on ještě téhož večera skončil na služebně Obvodního oddělení policie Liberec Vesec. Zde mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinů krádeže a výtržnictví. Jedná se o 22 letého Liberečana, jeho komplicovi se bohužel podařilo z obchodu uprchnout a policisté po něm nyní pátrají.

     V úterý  přišel krást do prodejny Bauhaus v Liberci 23 letý mladík z Frýdlantu. Ten si mezi regály uložil do přineseného batohu elektromotor v hodnotě 698 korun a pak ho u pokladny nezaplatil. Člen bezpečnostní agentury ho ještě v prodejně zadržel, aniž by se s ním musel prát. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o nenapravitelného zloděje, který byl  v únoru letošního roku za krádeže pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu do dubna 2015. V novém procesu kvůli krádeži elektromotoru ho proto vězení už zřejmě nemine. Policisté mu ještě včera sdělili podezření z přečinu krádeže.

 

por. Bc. Ivana Baláková
19. června 2013

vytisknout  e-mailem