Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději nářadí nezahálejí

LITOMĚŘICE- Nářadí zmizelo z automobilů i z novostavby  

Vykradené automobily
Do auta v Třebenicích se v neděli v časných ranních hodinách vloupal zloděj. Z vozidla odcizil elektronářadí v hodnotě 32 500 Kč. Obdobný případ krádeže vloupáním byl zaznamenán i v sobotu v obci Vrbice. Z úložného prostoru automobilu dosud neustanovený pachatel odcizil aku vrtačku s příslušenstvím, dvě úhlové brusky a svářečku. Krádeží vloupáním napáchal škodu 37 000 Kč. Pachatelé čelí podezření z přečinů krádeže a hrozí jim až dvouletý pobyt za mřížemi.

 

Zloděj v novostavbě
Víkendové noci využil pobuda ke krádeži věcí z novostavby stojící ve Svatováclavské ulici v Litoměřicích. Vyrazil okno a vnikl do objektu, kde se zmocnil pracovního náčiní v celkové hodnotě 13 000 Kč. Rozbitím okna však způsobil majiteli další škodu, která přesáhla hodnotu odcizených věcí. Oprava okna bude stát 15 000 Kč. Svým zavrženíhodným jednáním tedy  způsobil škodu 28 000 Kč. Je podezřelý z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

 

Vášnivý kuřák
Do prodejny s občerstvením na fotbalovém hřišti v obci Vrbice vnikl o víkendu zloděj. Není vyloučeno, že šlo o kuřáka, jelikož z prodejny zmizelo 38 krabiček cigaret různých značek v hodnotě 2 500 Kč. Bez povšimnutí však nenechal ani kasu s několika 1 000 Kč. Případem se zabývají policisté obvodního oddělení ve Štětí, kteří po pachateli pátrají.  Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Krást se nemá
Tím se měli řídit dva lapkové, když se vydali krást okapové svody do Zahradnické ulice v Litoměřicích. Měděnou dvoumetrovou rouru odcizili z domu farní charity dnes mezi jednou a druhou hodinou po půlnoci. Zloději se však dlouho z úlovku v hodnotě 2 000 Kč neradovali. Zadrželi je totiž policisté, kteří oba pobudy převezli na obvodní oddělení v Litoměřicích. Nejednalo se o žádné nováčky. Oba zadržení pachatelé byli za podobnou majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Podezřelí muži byli umístěni do policejní cely a následně jim bylo sděleno podezření z přečinu krádeže. Po provedení veškerých úkonů je policisté ze zadržení propustili. Podle trestního zákoníku jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Komu není rady, tomu není pomoci.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 5. září 2011
 

vytisknout  e-mailem