Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději nezahálejí

LITOMĚŘICE - Další vloupání do chat a do automobilů bylo zaznamenáno na Úštěcku 

Další vloupání do chat bylo zaznamenáno opět na Úštěcku
 

Včera policie informovala o vloupání do chat na Úštěcku. Další případy přibyly. Ve čtvrtek 29. července totiž přijalo úštěcké obvodní oddělení další trestní oznámení týkající se vloupání do rekreačních objektů. Tentokrát se zloděj vloupal do dvou chat v obci Náčkovice u Lovečkovic. U jedné z nich vnikl za použití násilí do přilehlé garáže, ze které odcizil elektrickou vrtačku, přímočarou pilu a sadu nářadí v celkové hodnotě 1 700 Kč. Chatu prohledal, ale nic v ní nesebral. Poté se vloupal i do sousedního rekreačního objektu. V chatě ukradl kytaru, septo box, elektrickou řetězovou ruční pilu a hifi věž. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 10 000 Kč. Další krádež vloupáním byla zjištěna i v nedalekém Šebířově.
Od začátku prázdnin se zloději na Úštěcku vloupali do šesti rekreačních chat. Proto vyzýváme především občany trvale žijící v rekreačních oblastech tohoto regionu, aby policii pomohli při objasnění této trestné činnosti. Jejich všímavostí a zvýšenou pozorností by mohli pomoct pachatele dopadnout. V případě výskytu podezřelých neznámých osob, které se pohybují v okolí opuštěných rekreačních objektů, ihned volejte policii bezplatnou linkou 158.
 

Dávejte si pozor na parkování v přírodě

Úštěk a jeho malebné okolí láká do přírody a na výlety. S tím jsou však bohužel spojeny krádeže věcí z aut, která výletníci nechávají zaparkovaná na odlehlých místech, a to především u lesa nebo u vody. Svojí lehkovážností však lidé přicházejí o cenné věci, které v autech na viditelném místě ponechají. Právě na Úštěcku policisté v posledním období několik takových krádeží šetřili. Zloděj využil příležitosti a z auta ponechaného na lesní cestě ukradl výpočetní techniku, drahé jízdní kolo a další cenné věci. Jiní řidiči zase přišli o doklady, autorádia nebo navigace. Borůvková a houbařská sezóna je v plném proudu, a proto policisté vyzývají občany, kteří se chystají do lesa, k opatrnosti. Plný košík hub nebo kbelík s borůvkami nenahradí zklamání a beznaděj z vykradeného nebo ukradeného automobilu.

 

 

por. Ing. Alena Romová
30. 7. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem