Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději o svátcích neodpočívali

MOST - Kradli i stromky 

Ani o svátcích si zloději nedali pokoj. Policisté tak během tří vánočních svátků řešili různé krádeže. Neznámí zloději odcizili nářadí v hodnotě 64 tisíc korun z jednoho mosteckého skladu. Autorádio a další věci zmizely ze tří vykradených motorových vozidel. Do bytu v Litvínově vnikl zloděj, který odnesl spotřební elektroniku za dvacet tisíc korun. Zábavu za zlodějnu vyměnil návštěvník jednoho mosteckého baru, který si nepozorovaně odcizil notebook značky Acer. Cigaretové nedopalky zahořely v papírové krabici, kam je vysypal majitel mezibořského bytu.  Z oken poté stoupal kouř a na místo přijeli hasiči, kteří oheň v bytě zlikvidovali. Policisté řešili i dva případy výtržnictví. V Litvínově se dva muži vzájemně napadli. I když jeden z nich měl v ruce nůž, naštěstí druhého nezranil. K druhé výtržnosti došlo v jedné janovské herně, kdy jeden z hostů zřejmě zapomněl na slušné vychování a vulgárnostmi obtěžoval další přítomné i obsluhující personál. K ublížení na zdraví mělo dojít i nedaleko ulice W. A. Mozarta v Mostě. Tam měl neznámý pachatel druhý svátek vánoční krátce po půlnoci napadnout poškozeného a způsobit mu zranění. Během svátků policisté zadrželi i pět hledaných osob.

Místo stromků zbyly jen pařezy
Nakvap měl zřejmě jeden dosud neznámý podnikavec. Ten asi nestihl zakoupit vánoční stromek, a tak se rozhodl, že si ho ukradne. Patrně nebyl žádný troškař, protože mu jeden nestačil. Místo aby využil slev na poslední chvíli, poohlédl se v cizím revíru. Zloděj v noci na Štědrý večer přelezl téměř dvoumetrový plot u zahrady rodinného domku, kde pak na pozemku uřízl hned tři stromky – dva smrčky a jednu borovici. Poškozený majitel krádež zjistil v pátek v poledne, když šel obhlédnout zahradu. Po stromkách, které ještě ve čtvrtek v podvečer v zahradě rostly, zbyly jen pařezy.  Poškozený odhadl, že mu zloděj krádeží způsobil škodu ve výši 3 000 korun. Případem se nyní zabývají obrničtí policisté.

Lapka přišel ke kabelce, mobilu i PIN
Snadnou práci měl před vánoci jeden zatím neznámý zloděj. Ten se napakoval na parkovišti u nákupního centra Kaufland v Mostě. Nakupující žena si v odpoledních hodinách poté, co nakoupila, ukládala nákup do zavazadlového prostoru. Přitom si však svoji kabelku uložila na sedadlo do vozu. Když byla hotova, zjistila, že kabelka v autě není. Lapka si tak přišel k dokladům, penězům a mobilu. V něm měla bohužel okradená žena uložený i PIN, čehož lapka okamžitě využil a z cizího účtu vybral peníze. Poškozená tak utrpěla hmotnou škodu ve výši sedmi tisíc korun. Případ krádeže šetří mostecká policie.

Vybral krémy z regálu
Bez skrupulí kradl v předvánoční době jeden muž v prodejně přímo v centru města Mostu. Muž minulý týden v regálu prodejny vybral několik kusů krémů francouzské značky. Ty však u pokladny nehodlal zaplatit. Naopak zamířil i s košíkem k východu, a i když byl prodavačkou spatřen, do této u dveří strčil a následně z prodejny vyběhl. Pracovníci prodejny neznámého lapku pronásledovali. Ten se však nakonec ztratil někde v davu. Poškozená firma vyčíslila, že jí krádeží krémů vznikla škoda ve výši dvanácti tisíc korun.

Kutil přišel o nářadí
Brusky, pily, vrtáky, to všechno a ještě další drobné nářadí našel neznámý zloděj ve sklepní kóji jednoho litvínovského panelového domu, kam minulý týden v nočních hodinách vnikl. Musel přitom překonat zámek a tak si pomohl vlastní silou. Poškozený majitel policistům krádež oznámil a udal, že mu krádeží vznikla škoda ve výši čtrnácti tisíc korun. Případem se zabývají litvínovští policisté.

Nezvládl řízení svého vozu
Pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky je stíhán mosteckou policií 26letý motorista z Chomutovska. Ten na silnici I/13 při řízení své škodovky narazil při jízdě ve směru na Chomutov do svodidel. V jízdě asi půl kilometru pokračoval a poté pro zranění zastavil. Z místa byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Dechová zkouška nebyla pro zranění provedena. Z rozboru krve vyšlo najevo, že řidič měl v krvi alkohol a byl jím ovlivněn. Policie mu zadržela jeho řidičský průkaz.

nprap. Ludmila Světláková
V Mostě 27. prosince 2010
 

vytisknout  e-mailem