Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději odcizili v Josefově Dole deset jízdních kol

JABLONEC N.N. - Způsobená škoda dosahuje téměř 500 000 Kč. 

V sobotu proběhla v okolí Josefova Dolu sportovní cyklistická akce s názvem ,,Nova Author cup“. Akce přilákala nebývalý počet závodníků. Bohužel v pátek večer, v noci z pátku na sobotu, a v sobotu ráno, někteří závodníci o svá kola přišli. Kola nebyla odcizena v rámci závodu, ale od restaurace, od domu a pro některá se zloděj vloupal do kolárny penzionu. Celkem deset závodníků přišlo o svá kola, jejichž souhrnná hodnota představuje téměř 500 000 Kč.

Jedno jízdní kolo se ztratilo již v pátek mezi 19.50 a 20.10, kdy ho jeho 42letý majitel z Vilémova uzamkl pomocí lankového zámku k dalším pěti kolům u restaurace v Josefově Dole.
V průběhu noci se neznámý pachatel vloupal do uzamčené kolárny jednoho z penzionů v Josefově Dole a odcizil z ní tři horská kola značky Merida a dvě značky Specializet, kdy hodnota těchto pěti kol se vyšplhala na částku 400 000 Kč.
Stejně tak v noci z pátku na sobotu se neznámý pachatel vloupal do kolárny v jiném penzionu a 35letému muži odcizil horské kolo značky Master v hodnotě 50 000 Kč.
V sobotu v ranních hodinách mezi 6.50 a 7.05 odcizil neznámý pachatel dvě horská kola umístěná na nosiči vozidla značky Opel Zafira, odstaveného na parkovišti. Dvojici závodníků zmizela kola v hodnotě 32 500 Kč.
Velmi lehkovážně se zachovala v sobotu před 9.00 na Dolním Maxově 26letá žena ze Světlé nad Sázavou, když si o zeď domu opřela své kolo značky Trek a šla se dovnitř převléknout. Pět minut stačilo neznámému zloději k tomu, aby jí kolo v hodnotě 35 000 Kč odcizil.

Případy se zabývají policisté Obvodního oddělení Smržovka, kteří události šetří pro podezření z přečinu krádeží, kdy pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por.Mgr.Ludmila Knopová
15. října 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem