Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloději oktávek neuspěli

VSETÍNSKO: Chtělï ukrást 6 oktávek.  

Ve vsetínské části Rokytnice řádil v noci ze soboty na neděli prozatím neznámý zloděj, který se pokusil ukrást 5 vozidel zn. Škoda Octavia. Ani v jednom případě se mu s autem odjet nepodařilo. Pokud někdo viděl v noci pohyb podezřelých osob na zmíněném sídlišti, ať kontaktuje linku 158.
 
Ve všech pěti případech se jedná o Škody Octavie 1 řady, do kterých se pachatel během noci ze soboty na neděli dostal za pomocí násilí a některá auta se pokoušel nastartovat. Všechny oktávky byli zaparkované v místní části Rokytnice ve Vsetíně. Dvě vozidla stála u stavebnin, dvě pak pod nadjezdem u potoka Rokytenka poblíž prodejny s ojetými vozidly, a jedno pak přímo v sídlišti. Majitelům pěti oktávek vznikla poškozením dveří, některým i poničením spínací skříňky škoda za 35 000 korun. Pokud někdo zaznamenal v uvedeném sídlišti pohyb podezřelých osob nebo vozidel, ať tuto informaci sdělí na lince 158.
 
Ve vsetínském okrese se zloděj pokoušel ukrást Škodu Octavii ještě v Rožnově p. R. na ul. 5. května, a to v noci z pátku na sobotu. Poškození zámku na dveřích a spínací skřínky ve vozidle oznámila na policii osmačtyřicetiletá žena, které vozidlo patří.
 
Uvedené případy řešíme jako pokus trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za který trestní zákon ukládá až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
5. května 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem