Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději plechů odhaleni

LOUNY - Skončili v rukou policistů... 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z pokusu trestného činu krádeže dvěma mužům ve věku 24 a 32 let z Lounska, kteří se již koncem července vloupali do areálu prasečáku v obci Vrbka na Postoloprtsku za účelem krádeže. Měli v úmyslu odcizit hliníkovou střešní krytinu, kterou také následně demontovali. Jednalo se o celkem 47 kusů hliníkových střešních plechů v hodnotě 12 047 Kč. Následně je však vyrušil zaměstnanec firmy, který přivolal policisty. Policisté nejprve věc šetřili jako přestupek, ale po odborném vyčíslení škody ji překvalifikovali na trestný čin.

Ukradená kola

Do sklepní kóje jednoho obytného domu na lounském Tyršově náměstí se v minulých dnech vloupal neznámý pachatel. Ze sklepa odcizil dvě jízdní kola, jedno pánské zn. Merida a jedno dětské zn. Author Junior. Poškozenému tím způsobil škodu za 20 000 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Chtěli okrást seniorku

V úterý, kolem deváté hodiny ráno, měly v úmyslu okrást 73letou paní dvě neznámé ženy. V podbořanské ulici Cyrila a Metoděje k ní přistoupily a započaly s ní rozhovor. Seniorce, která se opírala o chodítko a měla na něm připevněnou tašku, jedna z nich odcizila právě z té tašky peněženku. Obezřetná paní to však bezprostředně poté zjistila a začala volat o pomoc. Toho se zlodějky zalekly, a tak peněženku odhodily na zem a z místa utekly. Poškozená naštěstí neutrpěla žádné zranění, peněženka jí byla vrácena. Policisté nyní po neznámých zlodějkách pátrají, věc šetří jako trestný čin krádeže.

Na zákaz řízení nedbal    

Vyslovený zákaz řízení porušil 28letý mladý muž z Chomutovska. Ten totiž v úterý večer řídil osobní automobil zn. KIA Sorento v obci Březno směrem na Postoloprty a Skupice, přičemž do 13. října roku 2012 nesmí usednout za volant motorového vozidla a řídit jej. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. září 2011   

vytisknout  e-mailem