Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději prázdniny nemají

MOST - Policisté: Neukládejte si do auta viditelně žádné věci!  

Policisté stále zaznamenávají vloupání do motorových vozidel. Jedná se o poměrně anonymní druh kriminality. Pachateli většinou stačí několik málo minut, aby se zmocnil mnohdy nemalého majetku. U násilného vniknutí se škoda navyšuje ještě o poničení auta. Zlodějům však někdy nahrávají sami poškození – nejčastěji v podobě viditelně uložených věcí uvnitř vozu.
Během posledních dní připravili pachatelé nepříjemné zážitky hned několika lidem. Z vozidla Opel zaparkovaného v Meziboří zmizel majetek za téměř 25 tisíc korun. Kromě autorádia se jednalo o osobní věci, brýle, fotoaparát, tiskoviny. Po návštěvě neznámého lapky ve Fabii v Horním Jiřetíně zůstala 21 tisícová škoda. Půl hodina stačila jinému zloději k získání batohu s věcmi včetně platební karty v hodnotě 2.700 korun. Tento skutek se udál v Litvínově, terčem pachatele byl Renault. V Žižkově ulici v Mostě vnikl nenechavec do Favorita, odnesl si kufřík s nářadím v hodnotě 4 tisíce. V dodávkovém vozidle Ford v Alšově ulici v Mostě se zloděj napakoval věcmi za téměř 28 tisíc. Přilepšil si sportovní taškou s oděvy. Navíc ještě čtyři tisíce korun čítá poškození auta. O rádio a fotoaparát, obojí za 48 tisíc korun, přišel jeden muž z Chomutovska. Pachateli k tomu stačilo pouhých pět minut. V tomto případě byla Fabia zaparkovaná u Matyldy. Rozbitím okna se škoda navýšila o tři tisíce. Poškozený, který si do Mostu vyjel na brusle, se k vykradenému autu vrátil v době, když tam již byli přivolaní policisté.
Po pachatelích skutků policisté pátrají.

Policisté opět upozorňují:

  • Do svého vozidla si viditelně neukládejte žádné věci – auto není trezor!
  • Pokud si něco potřebujete uložit do zavazadlového prostoru, nedělejte to v místě, kde parkujete! Mohlo by Vás potkat podobné zklamání jako dvě mladé Mostečanky před několika dny u vodní nádrže Benedikt v Mostě. Ty si uložily batohy s obsahem, včetně mobilních telefonů, v hodnotě 13 tisíc do zavazadlového prostoru. Věci si tam ale daly v místě, kde vůz zaparkovaly. Neznámý lapka je o majetek připravil.
  • Zloděje může přilákat třeba i bezcenná maličkost.


Alkohol jim v jízdě nezabránil
Na čtyři opilé řidiče narazili mostečtí policisté během posledního červencového dne. Mezi nimi byla i jedna žena. Více jak jedno promile „nadýchal“ muž z Lounska. Policisté ho však mohli zkontrolovat až po hodině, kdy ho jako řidiče chtěli zastavit. Muž totiž začal před hlídkou ujíždět, v Havrani naboural, utekl z auta a skočil do rybníka. Ve vodě vydržel hodinu, potom se za cigaretu nechal přesvědčit, aby vylezl ven.
Hodnotu kolem dvou promile naměřili dechovou zkouškou policisté 23letému řidiči z Mostu. Muže kontrolovali v časně ranních hodinách v ulici Lipová.
Odpoledne hlídce neunikl 53letý Mostečan. I u něho zkouška nedopadla dobře. Zaznamenala více jak dvě promile.
Ve večerních hodinách byla policisty mostecké hlídkové služby v ulici Bohuslava Vrbenského zastavena řidička Favorita. Podezření, že 44letá žena před jízdou požila alkohol, se potvrdilo. „Nadýchala“ hodnoty pohybující se kolem dvou promile.
Všichni čtyři řidiči si již vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muži z Lounska k tomu ještě přibyl přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Až do roku 2019 totiž nemá za volantem co dělat. Případy jsou vedeny ve zkráceném přípravném řízení.

S mikinou chtěl zmizet
S kradenou mikinou se snažil z obchodu se sportovním zbožím odejít 32letý muž z Mostu. Zabránil mu v tom však pracovník ostrahy.  Přivolaní policisté si muže převzali. Tomu bylo kvůli jeho kriminální minulosti sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Hodnota zcizeného oděvu byla vyčíslena na dva tisíce. Věc je nadále v šetření.

Alena Bartošová

Most, 2. srpna 2010

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem