Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději řádili po celém okrese

SEMILSKO - V průběhu uplynulého týdne přijali policisté několik oznámení, které se týkaly vloupání do různých objektů. 

Během posledních několika dnů se vloupal zloděj do jednoho stánku s občerstvením v Rokytnici nad Jizerou. Vypáčil okno, vnikl dovnitř a ze stánku ukradl drobné mince v celkové hodnotě 3 500 korun, dvě rychlovarné konvice, presovač na kávu a elektrický kompresor. Celková škoda přesáhla částku 11 000 korun.

V Turnově zase minulý týden někdo vykradl garáž. Vyrazil vstupní dveře a odcizil křovinořez značky Husgvarna 245 R i s příslušenstvím. Zmizela také cívka, na které bylo navinuto 50 metrů elektrického kabelu. Celková škoda byla stanovena na bezmála 20 000 korun.

Pobertové se nevyhnuli ani Jilemnici, kde vzali útokem zahradní chatku. Po rozbití okna vnikli dovnitř a ze skříně ukradli dýku ve tvaru mačety a několik kilogramů cibule a česneku. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 1 700 korun.

Zatím nezjištěný lapka škodil také v Semilech. Během pátku vnikl do jednoho z bytových domů v ulici Luční a ze sklepní kóje, do které se vloupal, odcizil jízdní kolo značky CTM ELITE 1.0 2013. Celková škoda, kterou způsobil, byla stanovena na částku bezmála 13 000 korun.

Ve všech případech hrozí pachatelům za přečin krádež spáchanou vloupáním až dva roky za mřížemi.
 

5. 10. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem