Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději řádili v našem regionu

BŘECLAVSKO: Policisté šetřili vloupání do rodinných domů, vozidel i zahradních chatek. 

Břeclavsko – Několik případů vloupání šetřili policisté i během uplynulého víkendu. Do zahradní boudy v Břeclavi v zahrádkářské kolonii Na Hrudách se vloupal neznámý pachatel, který odstranil zámek a vnikl dovnitř. Odcizil elektrocentrálu, přenosné rádio a také měděné kabely. Způsobil škodu za více než sedm tisíc korun.

Další vloupání policisté šetřili v Lednici. Pachatel si vyhlédl odstavené osobní vozidlo Škoda Fabia na parkovišti u Jízdáren a během několika minut odcizil vše, co v něm měl majitel uloženo. Vzal kompletní lyžařské vybavení (dvoje lyže, oblečení, přilby, obuv) a také fotoaparát, kameru a notebook. Vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 215 tisíc korun. Pokus vloupání do vozidla zaevidovali policisté i v Břeclavi – Poštorné. Zloděj sice rozbil skleněnou výplň okna, vozidlo Nissan prohledal, ale nepodařilo se mu nic vzít. Za sebou zanechal pouze škodu poškozením. Obdobně dopadl i majitel vozidla Škoda Octavia v Dobrém Poli. Nenechavec z jeho auta vzal peněženku s doklady a menší finanční hotovostí.
 
Zloději si vyhlédli i rodinné domky. Jedno vloupání bylo zaznamenáno v Lednici a další přímo v Břeclavi. Zájem pachatelů směřoval k financím a šperkům. V obou případech přišli majitelé o cennosti v řádech několika desítek tisíc korun.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 3.1.2011

vytisknout  e-mailem