Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději se činili

SEMILSKO - Během posledních dvou dnů se lapkové zaměřili na sklepní prostory a neobydlené objekty. Dali o sobě vědět v Rokytnici, Turnově a ve Štěpanické Lhotě. 

Do přízemí jednoho z bytových domů v Rokytnici nad Jizerou se v noci ze středy na čtvrtek vloupal zloděj. Poškodil nejen vstupní dveře do objektu, ale vylomil i cylindrické vložky zámků u dveří šesti sklepních kójí a jedné technické místnosti. Do současné doby byla zjištěna krádež dámského jízdného kola značky Specialized Fate Comb Carbon 29 v hodnotě bezmála 62 000 korun. Škoda na zničených zámcích byla vyčíslena na 2 000 korun.

Následující noc zase řádil zloděj ve Štěpanické Lhotě. Vnikl do jednoho domu, který již delší dobu neslouží k běžnému užívání. Z něho odcizil patrovou postel včetně matrací, dřevěnou komodu, skříňku z kuchyňské linky a dřevěný bar. Zmizelo také několik dřevěných trámů. Způsobená škoda přesáhla částku 16 000 korun.

Ve stejné době ukradl zatím nezjištěný poberta z jedné sklepní kóje v ulici Přepeřská v Turnově horské jízdní kolo značky Author v šedé barvě. Spolu s ním zmizel i startér a alternátor k vozidlu značky Škoda. Okradený majitel vyčíslil škodu na částku 17 000 korun.
Pachatelům hrozí za přečin krádež spáchanou vloupáním dle výše způsobené škody až tři roky za mřížemi.
 

17. 7. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem