Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se neštítili okrást fanoušky

MOST - V Mostě i v Litvínově byli mezi hokejovými fanoušky i zloději; Ukradl prázdný sud od piva, policistům tvrdil, že ho našel. 

 Při krádežích byl přistižen policisty

Ani v jednom případě nevyšel plán 30letému muži z obce na Mostecku. Jednoho večera se pokusil v centru města vloupat za použití násilí do jedné večerky. Než se však dostal dovnitř, přistihla ho policejní hlídka, která jela kolem a podezřelého muže si u objektu všimla. Ten se snažil kovovým nástrojem překonat mříž a dveře do objektu, což se mu nakonec nepodařilo. V dalším případě u jednoho supermarketu vnikl do přívěsu zaparkovaného kamionu, kde rozřízl plachtu a uvnitř pak odcizil prázdný hliníkový sud na pivo. Kovovou nádobu vláčel směrem do centra, kde ho potkali policisté. Tvrdil, že sud našel, nakonec však přiznal barvu. Lup hodlal zpeněžit ve sběrně. Policie vesničana obvinila z přečinu krádeže vloupáním, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Obviněný je vyšetřován na svobodě. Za krádež byl odsouzen a loni se vrátil z vězení.


 

Lapka z domů odcizil vzduchovku, kabely, jablka, brambory i ořechy

Mostecká policie stíhá 23letého muže z obce na Mostecku pro přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Ten má dle kriminalistů na svědomí tří krádeže. Muž měl v jedné obci vniknout na pozemek rodinného domu, když překonal oplocení a poté odcizil kovový válec a ze sklepa jablka a brambory. Do domu se vrátil ještě jednou v jiný den a odnesl z kůlny různé nářadí, 30 metrů elektrického kabelu a vzduchovku. Hodila se mu i kárka a kompresor od domovní čističky. Jindy v další obci přelezl plot u domu a z volně přístupného přístřešku odcizil zahradní kolečko a vzal i 15 kilogramů sušených vlašských ořechů. Poškození majitelé vyčíslil škodu na částku 11 tisíc korun. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Mladík byl okraden při sledování hokeje na mosteckém náměstí

Nepříjemně skončila oslava vítězství litvínovského hokejového celku pro mladíka, který byl ve čtvrtek přítomen na mosteckém 1. Náměstí, kde před magistrátem sledoval na venkovní projekci hokejové utkání. V zadní kapse kalhot měl svoji peněženku, kterou pravidelně kontroloval. Při vítězství, kdy přítomní z lavic vstali a skandovali, mu kdosi ze zadní řady vytáhl peněženku z kapsy. Poškozený přišel o osobní doklady a také o platební kartu. Případ krádeže na osobě nyní vyšetřuje mostecká policie.


 

Chtěla si vyfotit hokejisty mobilem, ten jí však kdosi ukradl z kabelky

Další kdo byl okraden při oslavách vítězství litvínovských hokejistů, byla jedna žena z Mostu. Ta přijela v pátek ráno do Litvínova, aby se zúčastnila venkovních oslav před zimním stadionem, kde fanoušci čekali na příjezd vítězného mužstva. Někdo z přítomných osob ženě sáhl do kabelky a z ní jí odcizil mobilní telefon a peněženku, aniž by to poškozená Mostečanka zpozorovala. Když si chtěla hokejisty vyfotit mobilem, zjistila, že má kabelku prázdnou. Případem krádeže se nyní zabývají litvínovští policisté.


 

Zloděj okradl mladého muže, který slavil vítězství a vracel se nad ránem domů

Litvínovští policisté šetří případ krádeže na osobě, který se stal v neděli časně ráno. Neznámý pachatel v ulici U zámeckého parku před obytným domem využil situace a mladého muže, který slavil úspěch hokejistů a byl společensky unaven, okradl. Mladík přišel o tašku, ve které měl peněženku, doklady, mobilní telefon a mikinu. Poškozený odhadl vzniklou škodu na částku 16 000 korun a případ krádeže oznámil litvínovským policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. dubna 2015

vytisknout  e-mailem