Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zloději se opravdu činili

Novojičínsko - V pondělí během celého dne jsme přijímali oznámení o škodách vzniklých v průběhu víkendu. 

Vyšetřujeme opětovně případy navrtaných nádrží a odčerpaných benzínů z osobních automobilů, vloupání do novostaveb a rodinných domů, několik případů odcizených vozidel zn. Š Octavia a pokusů jejich odcizení, vloupání do vozidel a také vloupání do prodejen potravin.

Dvě kuriozity

Zřejmě hasit žízeň přišel zloděj do hasičské zbrojnice dobrovolných hasičů na Novojičínsku.
Z neděle na pondělí, překonal zloděj vstupní dveře. Zbrojnici prohledal a mimo pár lahví alkoholu neodcizil žádnou techniku. Dobrovolným hasičům tak nevznikla žádná škoda, která by ovlivnila jejich činnost v případě požárů. 

Kuriozitou v dopravě je 52řidička, která se svým vozidlem včerejšího dne krátce před 14 hodinou, najela v připojovacím pruhu na svodidla (sil.I/48). S téměř 2,5 promile alkoholu a proraženou pneumatikou pokračovala dále po nové silnici na Nový Jičín. Jeden z projíždějících řidičů ji přinutil zastavit a přivolal policisty. Opakovaným měřením hladiny alkoholu jsme zjistili, že řidička jela se svým vozidlem z obce Skotnice na Nový Jičín, s 2,5 promile alkoholu. Její nezodpovědnost a bezohlednost vůči sobě i ostatním účastníkům silničního provozu bude posuzována jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičce jsme na místě zadrželi řidičské oprávnění.  Samotnou výši trestu určí soud.

Upřesnění k jednotlivým případům:
Příbor: ul. npor. Loma, odcizená Š Octavia, ul. Jičínská – pokus odcizení Š Octavia
Nový Jičín:vloupání do prodejny potravin,
Starojická Lhota: vloupání do prodejny potravin
Hostašovice: vloupání do vozidla Š Felicia
Kopřivnice: vloupání do vozidla Renault
Frenštát pod Radhoštěm:vloupání do novostavby (Lichnov), vloupání do bytu (ul. Dolní), krádež benzínu z automobilu provrtáním nádrže (ul. Příčnice, Š Fábia)

 
Tisková zpráva ze dne 18. září 2012


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem