Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději se zalíbil snowboard

KLADENSKO – Nezvaný host ve sklepních kójích. 

Na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno bylo dne 2. srpna 2020 oznámeno vniknutí do sklepních prostor v Kladně v ulici Poděbradova.

Neznámý pachatel v době od 21. července do 2. srpna 2020 bez násilí vnikl do sklepních prostor domu, kde poté za užití násilí překonal dřevěné dveře od sklepní kóje a odcizil odtud snowboard s vázáním. Tímto svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši 5 000,-Kč.

Policisté po pachateli pátrají a případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

Policie vyzývá občany, aby byli obezřetní a pokud zaznamenají pohyb podezřelé osoby při páchání trestné činnosti, aby využili bezplatné policejní linky 158 a svým zavoláním pomohli dopadnout pachatele trestné činnosti. Všímavostí občanů a upozorněním na protiprávní jednání pachatelů lze ochránit ostatním osobách jejich soukromý majetek, ale také i společný majetek na veřejném prostranství. Na základě všímavosti občanů a včasného zásahu policistů je větší předpoklad dopadení pachatele přímo při činu, ať se jedná o poškození vozidla nebo jeho odcizení, odcizení jízdních kol a jiných věcí ze sklepních kójí, vloupání do bytů, garáží a chatek nebo poškození společného majetku v ulicích, a to například znehodnocení laviček, soch, skleněných výplní, či světelného osvětlení.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy
  • přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte
  • máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice
  • domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. srpna 2020

vytisknout  e-mailem