Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se zaměřili na auta

LOUNY - Vloupání do aut; Krádež plotu; Vloupání do domu 

Vloupání do aut

O víkendu šetřili policisté v lounském okrese tři případy vloupání do vozidel. Ze soboty na neděli se vloupal do vozidla zn. Mercedes Benz Sprinter, ve východní části Loun, dosud nezjištěný pachatel. Páčením poškodil dva zámky dveří, poté vnikl dovnitř a odcizil dvě nabíječky k navigaci a k mobilnímu telefonu, dále mobilní telefon, měnič napětí, videokameru, ale i sedačku padákového kluzáku se záložním padákem, leteckou helmu a další věci. Způsobená škoda v tomto případě přesahuje 30 000 Kč.

Další vloupání do auta bylo nahlášeno ze Žatce. V neděli navečer se do vozidla zn. Škoda 125, zaparkovaného u vlakového nádraží, vloupal neznámý pachatel. Rozbil okno pravých předních dveří a poté z vozu odcizil odloženou kabelku. Poškozené tak způsobil škodu za 3 000 Kč.

Takřka ve stejnou dobu se dosud nezjištěný poberta vloupal do automobilu zn. Škoda Fabia Combi i v Cítolibech. Do auta se dostal po rozbití okna zadních pravých dveří a zřejmě jej nalákaly tašky na zadní sedačce. Byly plné různých tiskopisů. Škoda byla vyčíslena na 4 500 Kč. Ve všech případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, v prvním případě navíc i z trestného činu poškozování cizí věci.

Krádež plotu

V minulých dnech si v Soběchlebech neoprávněně přisvojil pletivový plot neznámý poberta. Než jej však odcizil, musel ho nejprve odstřihat. Celkem se jednalo o 33 metrů pletiva v hodnotě asi 20 000 Kč, kterým byl oplocen pozemek jednoho rekreačního domu. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Vloupání do domu

Koncem minulého týdne se vloupal do rodinného domu v Havlíčkově ulici v Lounech neznámý pachatel. Násilím vnikl dovnitř a odcizil notebook, fotoaparát, šperky a další věci, vše v hodnotě 39 500 Kč. Poškozením způsobil škodu za 9 300 Kč. Pokud jej policisté vypátrají, bude čelit obvinění hned ze tří trestných činů: krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. 

 

 

 

vytisknout  e-mailem