Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději se zaměřili na vozy značky Škoda Octavia

Český Krumlov – Jedno vozidlo zmizelo, dvě se někdo pokusil odcizit. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Během uplynulého víkendu projevili zloději na Českokrumlovsku zájem o vozidla značky Škoda Octavia.  Jedno vozidlo zmizelo, další dvě se někdo pokusil odcizit.
 
V prvním případě se vozidla této značky zmocnil pachatel v noci z pátku na sobotu v obci Kaplice. Majitel svůj vůz zaparkoval na odstavném parkovišti v ulici Na Vyhlídce. Jednalo se o vůz Combi stříbrné barvy. Majiteli způsobil pachatel škodu za 120 000 korun. Policisté z obvodního oddělení v Kaplici vyhlásili po vozidle pátrání a po pachateli trestného činu neoprávněné užívání cizí věci pátrají.
 
Českokrumlovští policisté rovněž zaznamenali zvýšený zájem o automobil značky Škoda Octavia. V noci z pátku na sobotu se totiž neznámý pachatel pokusil odcizit vozidlo této značky z parkoviště na sídlišti Mír. Pachatel poškodil zámek levých předních dveří a následně poničil spínací skříňku vozu. Vozidlo se mu nepodařilo odcizit, tak si z něj odnesl alespoň kožené rukavice. Celková škoda, kterou pachatel napáchal, přesáhla částku 4 000 korun.
 
Podobný případ se stal rovněž v noci z pátku na sobotu na parkovišti u domu na adrese Urbinská. Pachatel vnikl do vozidla totožné značky poté, co poškodil zámek levých předních dveří. Uvnitř následně poškodil zámek spínací skříňky. Vozidlo však nakonec neodcizil. Škoda byla vyčíslena na 10 000 korun.
 
Policisté žádají svědky některé z výše uvedených událostí, aby v případě že si všimli čehokoliv podezřelého, kontaktovali policisty na telefonním čísle 974 232 101 nebo přímo na lince 158. Za pomoc předem děkujeme.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
10. února 2014

vytisknout  e-mailem