Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději sehráli v obchodě připravené "divadýlko"

KRAJ - Dva muži okradli pokladní o 3 000 korun. 

Včera odpoledne se objevili v prodejně Hruška ve Stráži pod Ralskem dva povedení zloději, kteří připravili prodavačku u pokladny o 3 000 korun. Podle její výpovědi si to namířili od vchodu rovnou k pokladně a požadovali  krabičku cigaret značky Marlboro. Vlastně ani nemluvili ve větách a za celou dobu jejich přítomnosti v obchodě řekli jen dvě slova, a to "marlboro" a "euro".

Krabičku cigaret platili pětitisícovou bankovkou. Když se jim pokladní chystala vrátit zpět 4 900 korun v české měně, jeden z nich odmítavě zakroutil hlavou a řekl "euro". Na to jim nejen slovně, ale i gestikulací vysvětlila, že mohou dostat zpět pouze české koruny. Muži ukázali na krabičku a nesouhlasně kroutili hlavou, že ji už nechtějí.  Pokladní jim proto vrátila jejich pětitisícovou bankovku, a když se k nim nahnula, vytrhl jí mladší z dvojice z druhé ruky, ve které držela stále 4 900 korun, tři tisícikorunové bankovky. Potom oba muži z prodejny utekli.

Žena viděla, že nasedli do předem nastartovaného osobního vozidla na místa spolujezdců a odjeli. O jakou značku se jednalo, bohužel neví, protože byla hodně rozrušená a auto není schopná popsat. Také si není jistá tím, zda byli tito zákazníci Češi nebo cizinci. Jednoho z nich popsala jako muže ve věku 25 - 30 let, štíhlé postavy, vysokého asi 175 cm. Má tmavé oči, černé, krátce střižené vlasy a snědou pleť. Oblečen byl do černé zimní bundy a světle modrých módních "děravých" džín. Jeho společníkovi může být kolem 55 let. Je vysoký zhruba 165 cm, silnější postavy. Má krátké,  černé vlasy, černý knír a snědou pleť. Oblečen byl do černé bundy značky Adidas a na hlavě měl čepici šedé barvy značky Puma.

Vzhledem k tomu, že své divadelní představení mohou přehrát i na jiném místě Libereckého kraje, nabádáme obchodníky k co největší opatrnosti před zákazníky, kteří budou žádat vrácení peněz v eurech a nebo se jakkoliv jinak  podezřele chovat.

 

5. 2. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem