Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději Silvestra neslavili

MOST - Policie zaznamenala majetkové delikty; Chodec ležel na Nový rok na silnici a další 

Ani na Silvestra si zloději neodpočinuli. Horkou chvilku zažil 36 letý muž, který byl v jednom mosteckém baru napaden zatím neznámým pachatelem. Ten kolem 02 hodiny poškozenému způsobil zranění v obličeji, se kterým musel napadený vyhledat lékařské ošetření. K hospitalizaci zraněného muže nedošlo. Případ výtržnictví nyní šetří policisté mosteckého oddělení a po pachateli pátrají.
Kolem padesáti litrů benzinu zmizelo z nádrže osobního vozidla, které jeho majitel zaparkoval nedaleko centra města Mostu. Neznámý zloděj prorazil nádrž z plastu u škodovky a pohonné hmoty v hodnotě dvou tisíc korun odčerpal. Další škoda ve výši sedmi tisíc korun byla způsobena na vozidle. Případ přečinu poškozování cizí věci vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Mostě.
V Litvínově a v Janově řádil v noci na Silvestra dosud neznámý poberta, který poškozoval veřejné telefonní automaty. Poškozená telekomunikační společnost zatím přesně škodu nevyčíslila, ta ale půjde zřejmě do desetitisíců korun. Poberta svým činem oba automaty poškodil tak, že došlo k poruše provozu.
O motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia přišel při čekání na Nový rok v Mostě jeho majitel. Neznámý lapka v jednom restauračním zařízení při zábavě odcizil poškozenému z volně odloženého oděvu klíčky od osobního vozidla a s tím pak z ulice U stadionu odjel neznámo kam. Majiteli automobilu tak způsobil hmotnou škodu ve výši 120 tisíc korun. Po zloději policisté pátrají.
S tučným lupem začal rok 2010 zatím neznámý lapka. Ten se první lednový den vloupal v Mostě v jednom panelovém domě do kočárkárny, ze které si vybral tři jízdní kola a k tomu přibral i čtyři kusy kompletních hliníkových kol na osobní vozidlo. Poškozený občan vyčíslil škodu na patnáct tisíc korun.

Řidiči zákazy nerespektují
Mostecká policie sdělila letos podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání třem řidičům. Ti totiž v novém roce porušili zákon tím, že i přes platné zákazy řízení usedli za volant svých vozů a vyjeli do ulic. Řidiče z Loun policisté přistihli v Litvínově v neděli kolem 13 hodiny, ač může řídit až v dubnu roku 2011. Další motorista z Mostu byl kontrolován včera při řízení vozu značky Renault, když nerespektoval dopravní značení Stop. Byl následně zastaven hlídkou dopravní policie, která zjistila, že má Magistrátem města Mostu vysloven zákaz řízení. Třetího řidiče z Lounska zkontrolovali policisté hlídkové služby u mosteckého nádraží. Ani on neměl s ohledem na zákaz řízení co dělat na silnici.

Vozidlo vjelo na chodník a porazilo chodce
Zatím neznámý řidič nezjištěného vozidla v neděli 3 ledna v 15.55 hodin vyjížděl v obci Litvínov na ulici PKH z místa ležící mimo komunikaci ve směru na Koldům a přitom nedal přednost v jízdě vozidlu tovární značky Ford, které jelo ve směru od Janova po ulici PKH na Koldům. Řidič vozidla Ford se snažil zabránit střetu, strhl řízení vlevo a na zasněžené vozovce dostal smyk. S vozidlem vjel do protisměru, kde narazil zadním bokem do přední části protijedoucího vozidla Renault, který jel od Koldůmu na Litvínov. Po nárazu bylo vozidlo Ford odhozeno vlevo na chodník, kde narazilo do chodce, který šel po levé straně ulice PKH. Při střetu byl chodec zraněn a z místa nehody odvezen do nemocnice. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 50 tisíc korun. Alkohol byl u řidičů vyloučen provedením dechových zkoušek. Příčinu dopravní nehody a míru zavinění nyní šetří dopravní policie.

Chodec ležel na silnici u chodníku
Policisté dopravního ispektorátu mostecké policie vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo v pátek 1 ledna. Kolem 18.18 hodiny jel řidič osobního vozidla značky Mercedes po ulici J. Skupy v Mostě směrem k ulici ČSA. U kruhového objezdu, kde je vyznačený přechod pro chodce si všiml na vozovce u chodníku ležícího muže a vozidlo zastavil. Poté poskytl muži první pomoc a přivolal sanitku. Ta chodce převezla do nemocnice k ošetření. Tam chodec uvedl, že do něj narazilo auto.

Oslavy bez pyrotechniky
O výrobky zábavné pyrotechniky přišel na konci roku mladík z Mostu. Ten na Silvestra čekal na své kamarády v parku na konečné v Mostě. Zábavnou pyrotechniku měl uloženou v batohu, který ponechal na chvilku bez dozoru, když si potřeboval odskočit a tak si batoh položil na lavičku. Pár minut jeho nepřítomnosti stačilo neznámému zloději k tomu, aby z lavičky odcizil volně odložené zavazadlo. V něm měl poškozený i mobilní telefon a další věci. Okradenému vznikla škoda ve výši šesti tisíc korun. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.

Vandal poničil interiér a zařízení domu
Nepochopitelně si počínal neznámý vandal. Ten v nočních hodinách v jedné obci na Mostecku ze soboty na neděli vnikl do rodinného domku. Uvnitř pak zatím nezjištěným předmětem poškodil výrobky spotřební elektroniky a elektrospotřebiče. Poberta neušetřil ani nábytek a elektroinstalaci. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 20 tisíc korun. Případ podezření z přečinu poškozování cizí věci šetří obrničtí policisté a po pachateli pátrají.

vytisknout  e-mailem