Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději škodí v obchodních centrech

BEROUNSKO – Chvilková nepozornost se stala osudnou hned dvěma poškozeným. 

Policisté z Obvodního oddělení Beroun řeší hned dva případy okradených občanů, jimž se stala osudná chvilková nepozornost. V průběhu nakupování tak přišli o své osobní věci.

 

V prvním případě ze dne 26. 8. 2016 kolem 17:00 hod. u vchodu do berounského Kauflandu využil zloděj nestřeženého okamžiku poškozeného a z nákupního vozíku mu odcizil odloženou pánskou tašku černé barvy, s obsahem osobních dokladů a mobilního telefonu zn. Nokia. Způsobil mu tak škodu ve výši 5.100,-Kč.

 

K druhému případu došlo dne 28. srpna 2016 od 12:30 hod. do 13:00 hod. v obci Králův Dvůr, prodejna OBI, kde neznámý pachatel využil nepozornosti poškozeného, kterému v prostoru prodejny odcizil světle hnědou koženou peněženku s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 2.591,-Kč.

 

Apelujeme na občany, aby své osobní věci v průběhu návštěvy obchodních center měli vždy pod kontrolou a v žádném případě je nedokládali do nákupních vozíků.

 

Při odcizení nebo ztrátě osobních dokladů a platebních karet může dojít k jejich zneužití, proto je nutné jejich ztrátu ohlásit na příslušný Městský úřad, do kterého spadá trvalé bydliště poškozeného. V případě odcizení vždy oznámit tuto skutečnost na nejbližším policejním oddělení a zároveň ihned zařídit blokaci odcizených platebních karet.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
29. srpna 2016

vytisknout  e-mailem