Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději skončili na policii

MOST - Jednoho vypátral pes, na druhého upozornil pozorný občan; Kapsář okradl muže ve výtahu. 

 Policisté v domě zadrželi muže, který tam přišel krást

V rukou policie skončil 35letý muž z Litvínova, který navštívil jeden litvínovský dům s nekalým úmyslem. Nejprve se o víkendu v pozdně nočních hodinách dostal do obytného domu. Uvnitř pak překonal zámek u kočárkárny, kde však po otevření narazil na bezpečnostní mříž. Tu se snažil zcela vyhnout, což se mu nepodařilo a dovnitř se nedostal. Při činnosti dělal rámus a vzbudil pozornost obyvatel domu, kteří na místo přivolali policii. Muž policisty záhy spatřil a začal utíkat po schodech do nejvyššího patra. Policisté ho pronásledovali. Nakonec podezřelý nastoupil do výtahu a sjel dolů, kde byl zadržen. Hlídka u něj nalezla šroubovák, rukavice, majzlík, tyčku od heveru, svítilnu a další věci. Prý mu některé nepatřily a našel je v domě. Policie Litvínovana obvinila z pokusu krádeže vloupáním a stíhá ho na svobodě. Hmotná škoda zatím nebyla poškozeným vyčíslena.


 

Pachatele vypátral v lese služební pes

Ve vazbě skončil minulý týden 30letý muž z Mostu. Toho mostecká policie obvinila z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muž ve středu dopoledne v mostecké části Zahražany vnikl na pozemek rodinného domku v době, kdy v domě nikdo nebyl. K plotu si přistavil popelnici a poté odcizil kameru, kterou chtěl zpeněžit. Než odešel, všiml si otevřeného altánu, kde našel dětské autíčko a různé nářadí. Věci naložil do autíčka a stejnou cestou opustil cizí pozemek. Lup však neodnesl. Nechal ho nedaleko domu uprostřed ulice, když zjistil, že ho asi někdo zpozoroval. Dal se na útěk do přilehlého lesa. Odcizené věci našel na silnici poškozený a všiml si i podezřelé osoby, která byla nedaleko. Přivolaná hlídka policie provedla prohlídku okolí. Psovod se služebním psem záhy pachatele v lese vypátral. Poškozenému vznikla škoda ve výši 14 000 korun.


 

Z prodejny odnesl tři rumy

Tři lahve tuzemského rumu v hodnotě tři sta korun získal levně zatím neznámý poberta. Alkohol nekupoval, ale kradl. Zamířil v noci do jedné mostecké prodejny, kam se za použití násilí vloupal a lahve moku odcizil. Poškozený majitel, který vloupání ohlásil mosteckým policistům, vyčíslil hmotnou škodu na celkovou částku 9 tisíc korun. Lapka totiž při vloupání notně poškodil zařízení objektu. Případ je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Zloděj kovů poškodil klimatizační jednotku

Škodu za sto tisíc korun způsobil jedné mostecké firmě neznámý pachatel. Ten minulý týden v nočních hodinách vylezl na střechu budovy a tam poškodil klimatizační zařízení. Lapka měl zřejmě políčeno na kabely. Případ majitel oznámil na obvodním oddělení Policie ČR Most. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z krádeže a poškození cizí věci.


 

Na bleším trhu přišel o peněženku

Nepříjemným zjištěním skončila návštěva mosteckého blešího trhu pro jednoho občana až z Karlovarska. Toho připravil neznámý zloděj o peněženku. Využil nestřeženého okamžiku a hojného počtu návštěvníků a nepozorovaně z kapsy mladého muže portmonku vytáhl. V ní měl okradený finanční hotovost a osobní doklady. Případ kapesní krádeže šetří mostecká policie.


 

Kapsář okradl muže ve výtahu

Starší muž byl okraden neznámým pachatelem. Když se vracel v podvečer v Mostě do svého bydliště, nalepil se na něj u domu neznámý mladík a nabízel mu pomoc. Muž odmítl a neznámý s ním vstoupil do domu a poté i do výtahu. Když muž vystupoval, ucítil pohyb v kapse. Neznámý měl v ruce jeho peněženku, kterou vzápětí odhodil na chodbu a poté utekl po schodišti. V krátkém okamžiku však stačil z peněženky odcizit finanční hotovost a osobní doklad. Ke zranění poškozeného nedošlo. Poškozený vyčíslil škodu na dva tisíce korun. Případ kapesní krádeže šetří mostecká policie.


 

Prozradil ho napěchovaný batoh

Na policejní služebně skončil 34letý muž z Litvínovska. Ten přijel do Litvínova krást do jednoho tamního supermarketu. V oddělení drogerie si vybral kolínské vody, zubní pastu, zubní kartáčky a devět krémů na opalování. Přibral i holící strojek a další věci, které si uložil do batohu a poté prodejnu opustil. Upozornil na něj alarm, podezření však vzbudil i jeho plný batoh. Lapku zadržel pracovník ostrahy s policií. Policejní inspektor mu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup v hodnotě 3 200 korun byl zajištěn a vrácen zpět prodejně.


 

Nprap. Ludmila Světláková

Most 28.8.2013


 

vytisknout  e-mailem