Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zloději skončili v rukou zákona

KDYŇSKO - Policisté evidovali několik případů vloupání na území jejich obvodu. Při pátrání byli úspěšní. Pachatele odhalili. 

     Od září letošního roku pátrali policisté Obvodního oddělení Kdyně po neznámém pachateli, který na konci září ve volně přístupném areálu autoopravny prorazil palivovou nádrž odstaveného osobního vozidla tovární značky Renault a z nádrže pak odčerpal pětatřicet litrů benzinu. Škoda na poškozených a odcizených věcech byla vyčíslena na 2 tisíce korun. Další skutek, který byl policistům oznámen na konci září, se stal ve Starci. Tady neznámý pachatel rozbil okno restaurace a vnikl do objektu. Z výčepního pultu pak ukradl peněženku se třemi tisíci korunami. Na rozbitém okně vznikla škoda 1 150 korun. Téhož dne kdosi rozbil okno v recepci kempu ve Kdyni. Zde odcizil finanční hotovost ve výši 1 tisíc korun, škoda na rozbitém okně byla vyčíslena na 864 korun. Řádění zloděje neustávalo, pokusil se vloupat i do prodejny železářství, což se mu však nepodařilo. Ještě před tím poškodil bezpečnostní kameru. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 2 800 korun. Dále se znovu vloupal do chatky v rekreačním kempu, kterou prohledal a odcizil finanční hotovost 1 800 korun a plastový kanystr s deseti litry benzínu. Poté benzin přelil do nádrže svého vozu a kanystr odhodil. Zde byla škoda vyčíslena na 4 800 korun.
     Policisté usilovně pátrali po totožnosti neznámého pachatele. Díky jejich maximálnímu nasazení a precizní práci byli úspěšní. Minulý týden sdělili podezření dvěma mužům ve věku 36 let a 25 let. Starší ze zlodějů se tří skutků dopustil sám, další tři spáchali společně formou spolupachatelství. Z dostupných policejních evidencí policisté zjistili, že oba pachatelé byli za obdobné jednání v uplynulých třech letech odsouzeni Okresním soudem Klatovy. Starší z mužů v roce 2018 k trestu odnětí svobody podmíněně, mladší byl v roce 2019 odsouzen ke dvěma stům hodinám obecně prospěšných prací a také k podmíněnému trestu. Vyšlo najevo, že mladší z pachatelů na místa činu jezdil a řídil motorové vozidlo, ačkoliv má rozhodnutím Městského úřadu Klatovy vysloven zákaz řízení motorových vozidel od května 2019 do ledna 2021.
     Do dvou týdnů stanou podezřelí u soudu. Starší ze zlodějů se bude zpovídat z trestného činu krádeže a mladší navíc i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Dagmar Brožová
13. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem