Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději svátky nectí

LITOMĚŘICE – Zaostřeno na vozidla … 

Během svátečního víkendu zaznamenali policisté několik krádeží věcí ze zaparkovaných vozidel.
 

V pátek okolo 13té hodiny se vloupal neznámý pachatel do vozidla značky Škoda Felicia zaparkovaného před roudnickým nákupním centrem. Stačila necelá půlhodinka a z vozidla zmizelo nezjištěným způsobem příruční zavazadlo s osobními doklady. Majiteli vozidla vznikla škoda ve výši 4750 korun.
 

V sobotu okolo 14té hodiny vnikl neznámý pachatel po rozbití okénka do vozidla značky Mazda zaparkovaného na ulici před domem v Litoměřicích. Předmětem zájmu tohoto lapky byla kabelka a motorová pila umístěná ve vozidle. Škoda v tomto případě přesáhla 20 tisíc korun.
 

Další krádež věcí z vozidla byla v sobotu oznámena po 14té hodině z Roudnice nad Labem. Dámskou kabelku ponechanou ve vozidle značky Volkswagen odcizil nezjištěným způsobem neznámý pachatel před nákupním centrem. Poškozený opustil v tomto případě své vozidlo na několik minut. Škoda je vyčíslena na 3450 korun.
 

V neděli řešili policisté vloupání do zaparkovaného vozidla značky Škoda Felicia okolo 15té hodiny také před roudnickým nákupním centrem. I v tomto případě zlákala neznámého lapku kabelka s osobními doklady, kterou si poškozená ponechala ve vozidle a odešla do obchodu.
 

Auto není trezor!
Nenechávejte na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup!
 

2. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem