Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději viseli na výtahovém laně

MOST - Ve výtahové šachtě se ukryli před policií, objevil je policejní pes; Motorkář pronásledoval zloděje, který okradl seniorku. 

 Policie kontrolovala chodce i motocyklisty, 11 chodců se dopustilo přestupků

Krajská dopravní akce proběhla na silnicích mosteckého regionu tento týden. Kromě kontrol řidičů se hlídky zaměřily i na chodce. V blízkosti přechodů policisté sledovali, zda chodci přecházejí vozovku tam, kde mají a kontrolovali i řidiče, zda chodcům dávají na přechodech přednost. Muži v uniformách prováděli kontroly v Mostě i na Litvínovsku. Během dne zkontrolovali 25 vozidel a 6 motocyklů. Zjistili celkem 24 přestupků v dopravě a uložili pokuty ve výši 8 200 korun. Pokutováno bylo 11 chodců a jeden řidič, který nedal přednost přecházející osobě. Dva řidiči během jízdy telefonovali, tři se nepřipoutali, u tří vozidel byl špatný technický stav a jeden motorista v obci jel rychleji, než mu dovolují předpisy.


 

 

Podezřelí se ukryli ve výtahové šachtě, riskovali zdraví, našel je policejní pes

Policie v Hamru sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 38 a 46 let, oba z Janova. Ti měli minulý týden vniknout otvorem ve vstupních dveřích do nebydleného domu. Poté se dostali do šestého patra, kde z bytu odcizili obkladovou dlažbu, kterou uložili do tašky a obalu od spacího pytle. Lup pak spouštěl starší z dvojice pomocí hasičské hadice až do prvního patra, kde čekal druhý muž. V tu dobu je zpozorovala hlídka strážníků, která přivolala na pomoc policisty z obvodního oddělení Hamr. Společně pak hledali podezřelou dvojici. Psovod policie ČR se služebním psem následně muže objevil ve výtahové šachtě, kde se drželi výtahových lan a kde se ukryli před policisty ve čtvrtém patře. Podle policie tím riskovali své zdraví. Poškozená firma vyčíslila škodu na 18 tisíc korun.


 

V centru Mostu okradl 88letou seniorku, náhodný motorkář ho pronásledoval

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 27letého muže z Mostu. Dle kriminalistů má svědomí několik krádeží. V ulici J. Seiferta vnikl sklepním oknem do sklepa a z kóje měl odcizit uložené věci. Ve stejné ulici vnikl do jiného domu, kde v prvním patře poškodil dveře a zanechal škodu ve výši 9 tisíc korun. Údajně se tam chtěl jen vyspat. Minulý týden vynikl do sušárny a tam odcizil různé oblečení, ručníky a záclony. V centru města Mostu minulý týden v odpoledních hodinách vytrhl z ruky kabelku 88leté ženě. Ta přišla o peníze, mobil, klíče a osobní doklady. S lupem utekl. Náhodný svědek, který jel kolem na motorce, si krádeže na osobě všiml a zloděje pronásledoval. Ten když ho spatřil, odhodil kabelku a při pokusu o zadržení se mu vysmekl. Zakrátko ho zadrželi strážníci. Policie podala podnět na vazební stíhání. Muž byl propuštěn a je stíhán na svobodě.


 

Ze sklepů mizí jízdní kola

Policie v Mostě přijala oznámení o krádežích jízdních kol. V Litvínově zloděj vnikl do sklepa a odcizil z kóje pánské jízdní kolo v hodnotě 15 000 korun. V Mostě se lapka vloupal v domě v ulici Zdeňka Fibicha do kolárny a z ní odnesl dvě jízdní kola za 17 tisíc korun. Další dvě kola zmizela po návštěvě zloděje v mezibořském domě, kde zloděj vnikl do sklepních prostor. Zanechal škodu ve výši 30 000 korun.


 

Kapsář kradl na lince autobusu číslo 30

Drzý kapsář okradl v autobuse cestujícího muže. Ten jel linkou městské hromadné dopravy číslo 30 ve směru k nemocnici, když ho zloděj obral o peněženku, kterou měl v zadní kapse kalhot. Kromě toho přišel poškozený Mostečan o osobní doklady a platební kartu. Krádeží mu byla způsobena škoda ve výši 1 000 korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.


 

Kdosi zapálil včelín u Horního Jiřetína

Policisté v Hamru šetří případ požáru včelínu v obci Horní Jiřetín. Zatím neznámý pachatel koncem týdne v pozdně noční době zapálil ve volné přírodě poblíž zahrádek na začátku obce maringotku, která sloužila jako včelín. Kdosi oznámil na linku 112, že vidí plameny a na místo přijeli hasiči, kteří oheň lokalizovali. Poškozený včelař vyčíslil škodu na částku 40 000 korun. Ohledáním požářiště bylo zjištěno, že požár vznikl zřejmě cizím zaviněním.


 

Zloděj odnesl dětskou hokejovou výstroj a sekačku

Neznámý pachatel vnikl v ulici Čsl. armády do obytného domu, kde se nezjištěným způsobem dostal do suterénu domu a tam se vloupal do uzamčené sušárny. Z ní odcizil dětskou hokejovou výstroj a vzal i sekačku na trávu. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 33 tisíc korun a krádež ohlásil mosteckým policistům.


 

Most 15. května 2015

nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem