Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději vykradli otevřené auto

MOST - Kradli v centru města a za bílého dne; Skočil na mercedes ....... 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 19 a 20 let, oba z Mostu. Ti měli  v centru města Mostu po společné domluvě vniknout do zaparkovaného vozidla. To nechal jeho majitel odemčené, když v nedalekém objektu prováděl technické práce. Přitom občas své vozidlo zrakem zkontroloval. Nezajištěné vozidlo však zaregistrovali i oba lapkové. Jeden nepozorovaně odcizil z interiéru mobilní telefon a druhý navigaci. S lupem se pak dali na útěk. Pohybu podezřelých osob u vozidla si nakonec všiml i sám majitel. To už povedená dvojice začala prchat. Zloděje počal pronásledovat další přítomný muž. Nedohonil je, ale jeden z pachatelů při běhu odhodil mobilní telefon. Navigaci lapkové následně prodali, policie ji však zajistila. Obvinění jsou stíháni pro trestný čin krádeže a policie je vyšetřuje na svobodě. Za krádež jim hrozí v případě uznání viny až dvouletý trest.

Dům navštívil zloděj
Třicetiletý muž z jedné obce na Mostecku byl v těchto dnech obviněn z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Muž v jedné obci na Litvínovsku využil situace a v nočních hodinách vnikl násilím do řádně uzamčeného rodinného domu v době, kdy nikdo nebyl doma. V pokoji pak odcizil dámskou kabelku, mobilní telefon a klíče. Mobil pak vydával za svůj a nakonec ho prodal jednomu muži, u kterého ho policie zajistila. Krádeží lapka zanechal škodu ve výši třinácti tisíc korun.

K řádění si vybral mercedes
Podezření ze spáchání přečinů poškozování cizí věci a výtržnictví bylo mosteckou policií ve zkráceném přípravném řízení sděleno 22letému muži z Mostu. Ten poté, co odešel z diskotéky, zřejmě zapomněl na slušné vychování a zcela nepochopitelně seskočil z ochozu budovy na zaparkovaný automobil tovární značky Mercedes, u kterého poškodil kapotu střechy. Poté z místa výtržnosti utekl. Jeho podivné počínání však zaregistroval náhodný svědek a výtržníka po krátké honičce zadržel. To už byla na místě i policejní hlídka, která podezřelého muže převezla na policejní oddělení. Muž pravděpodobně jednal pod vlivem alkoholu, který měl předtím konzumovat v restauraci. To jeho jednání nijak neomluvilo. Svým pubertálním činem tak způsobil majiteli motorového vozidla škodu ve výši 58 tisíc korun.

Lapkovi se zalíbily lyže
Bytovou komoru na sídlišti Liščí Vrch v Mostě navštívil nevítaný host. Ten se tento týden dostal do panelového domu a poté ve čtvrtém patře vnikl za použití násilí do komory. Z ní lapka odnesl dvoje lyže a další věci v celkové hodnotě čtrnácti tisíc korun. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.
 

Most 3. února 2010

vytisknout  e-mailem