Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději využijí každou příležitost

ZNOJEMSKO: Občané jim stále usnadňují práci.  

     Během tří uplynulých dnů se s pohotovými kapesními zloději setkali tři občané, dva ve Znojmě a jeden v obci Šatov: 
     V pátek odpoledne nakupovala třiadvacetiletá žena ze Znojemska v obchodním centru v Brněnské ulici ve Znojmě. Po čtrnácté hodině jí někdo odcizil peněženku. Vybírala si zboží a kabelku měla přehozenou přes rameno. V nestřeženém okamžiku se pohotový chmaták peněženky z kabelky zmocnil. Ženě vznikla škoda přes šest tisíc korun. Přišla o různé doklady, platební kartu a finanční hotovost pět a půl tisíce korun.
     V noci z pátku na sobotu se v baru na Mariánském náměstí ve Znojmě bavil čtyřiadvacetiletý muž ze Znojemska. Po třetí hodině ranní zjistil, že mu chybí bunda. Měl ji volně odloženou. Spolu s bundou však postrádal věci uložené uvnitř. V kapsách měl mobilní telefon, klíče a peněženku s finanční hotovostí šest set korun, platebními kartami a různými doklady. Vznikla mu tím škoda téměř sedm tisíc korun.
     V sobotu večer získal třiatřicetiletý muž z Prostějovska nepříjemnou zkušenost v restauraci penzionu v obci Šatov. Na stůl si odložil peněženku. Neznámý zloděj mu ji odcizil. Způsobená škoda přesáhla dva tisíce korun. Měl v ní finanční hotovost dva tisíce korun, dvě platební karty a osobní doklady.
     V souvislosti s těmito případy opět občany upozorňujeme a varujeme. Hlídejte si svoje věci a nedávejte zlodějům šanci!   

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem