Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději zadrženi i s lupem

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Vloupání na zahradu na Mostecku

     Z trestného činu krádeže se budou ve zkráceném přípravném řízení zpovídat tři mladíci ve věku 19 a 20 let. Ve středu navečer v Bečově na Mostecku vnikli na jednu zahrádku, kde se vloupali do zahradního domku. Odcizili benzínovou sekačku, horské jízdní kolo a kanystr a způsobili majiteli škodu přesahující 8 tisíc korun. Z lupu se však dlouho neradovali – byli i s věcmi zadrženi obecními strážníky a předáni policistům.

Krádež okapů na Jablonecku

     Krádež měděných okapů vyšetřují policisté ze Smržovky na Jablonecku. Zatím neznámý poberta je během posledního týdne odcizil z budovy kostela a způsobil tak škodu 50 tisíc korun. Zmizely celkem 32 metry okapových žlabů a svodů. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z trestného činu krádeže.

Krádež nafty na Litoměřicku

     Neznámý „upír“ řádil v noci ze středy na čtvrtek v katastru obce Bílinka na Litoměřicku. Za cíl si vybral nákladní automobil zaparkovaný na odpočívadle a z nádrže odcizil 600 litrů motorové nafty. Celková škoda převyšuje 18 tisíc korun.

Vloupání do automobilu v Teplicích

     Nemilé překvapení čekalo ve čtvrtek ráno na majitele „škodovky“, která zůstala přes noc zaparkovaná před domem v Teplicích. Zatím neznámý pachatel využil noční tmy a z automobilu odcizil autorádio s CD přehrávačem, doklady od vozidla a peněženku s finanční hotovostí. Celkovou škodu vyčíslil poškozený na více než 23 tisíce korun.

Dopravní nehodovost

     Ve středu vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 60 dopravních nehod a havárií. Jeden člověk byl usmrcen na Chomutovsku. Těžce zraněni byli 3 lidé, lehké zranění utrpělo 6 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 472 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 13 případech. Ve 12 případech bylo příčinou nehody nedání přednosti v jízdě a v 8 případech nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byl 1 viník dopravní nehody.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 9, DC – 8, CV - 7, JN - 5, LB – 10, LT - 5, LN – 2, MO - 2, TP - 8, UL – 4, dálniční odd. - 0.


vytisknout  e-mailem