Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V prodejně vozů zloději málem způsobili škodu za víc jak půl milionu

LIBEREC - V pondělí v brzkých ranních hodinách si neznámí pachatelé z areálu prodejny vozů v ulici Obchodní chtěli odnést několik sad kol na vozidla BMW. 

Pro pěkný úlovek si šli neznámí pachatelé, keří v pondělí 31. července krátce po půl třetí hodině ráno navštívili areál prodejny nových i ojetých vozů v Liberci, ulici Obchodní.  Tato prodejna se specializuje na vozy značky BMW. Jejich plán však zmařili pracovníci bezpečnostní agentury a zloději tak odešli s nepořízenou.

Na pozemek vnikli poté, co poškodili oplocení areálu. Uvnitř objektu se pokusili násilím vniknout do čtyřech skladovacích kontejnerů. V těch mají zákazníci uskladněny sady kol od svých vozidel. Do třech kontejnerů se jim to naštěstí nepovedlo, avšk u jednoho z nich přeci jen poškodili vrata. U čtvrtého kontejneru byli úspěšní a vypáčili u něj vstupní vrata. Z toho následně vynášeli kompletní kola včetně disků a pneumatik. Pokusili se odnést celkem 6 sad kol, tedy celkem 24 kusů kol, všechna určená na vozidla BMW, v předběžné hodnotě 300 tisíc korun. Ta však doputovala pouze k poškozenému plotu. Při přemisťování kol z kontejneru k plotu navíc odřeli zadní nárazník u vozidla BMW 320GT, které bylo zaparkováno právě vedle kontejneru. Dále než k plotu kola již zloději nestihli odnést, neboť je vyrušili pracovníci bezpečnostní agentury. Kromě kol, která chtěli odcizit, poškodili v areálu ještě další zaparkované vozidlo. Tentokrát se jednalo o vozidlo BMW M6, u kterého prořízli vnější i vnitřní část látkové střechy a ohnuli ocelovou výztuhu konstrukce. Do vozidla následně vnikli a odemkli si kapotu. Z vozidla nakonec nic nedcizili, přesto jeho poškozením způsobili majitelil škodu přes 230 tisíc korun.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří po pachatelích intenzivně pátrají. Na poškozeném majetku vznikla majiteli škoda za více jak 260 tisíc korun. V případě, že by si pachatelé kola zcela odnesli, mohli způsobit další škodu ve výši 300 tisíc korun. Policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinům krádeže vloupáním, poškození cizí věci a dále k přečinu krádeže ve stádiu pokusu. Podaří-li se policistům objasnit, kdo za vloupáním do areálu prodejny stojí, hrozí pachatelům vzhledem k větší škodě až pětiletý trest odnětí svobody.


1.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem