Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějíček zadržen při činu

ÚSTÍ NAD LABEM - Policejní hlídku na tomhle místě vůbec nečekal. 

V neděli ve večerních hodinách se podařilo policejní hlídce zadržet pachatele, který vnikl do opuštěné správní budovy v areálu společnosti v Olšinkách. Uvnitř této budovy se za pomocí plátu pilky na železo a řezacího nože pokusil odcizit rám dřevěného střešního okna. K jeho překvapení byl na místě zadržen a následně putoval do policejní cely. Tento lapka byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzen a v únoru loňského roku si svůj trest i odpykal. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.
 
Krádež zeleniny
V průběhu víkendu neznámý lapka vnikl na oplocený pozemek domu na Střekově v ulici Dobrovského. Pravděpodobně svou sklizeň již měl dopředu vyhlídlou a jen čekal na vhodnou příležitost. Ze zahrady následně majiteli sklidil dvě kila rajčat a deset kilo okurek. Vzhledem k tomu, že na svůj lup moc neviděl, tak poškodil vzrostlý keř okrasného keře a zlomil větev broskvoně. Majiteli tak vznikla škoda kolem 1500 korun. Lapka se tak dopustil trestného činu Porušování domovní svobody
 
Krádež kabelů z mostu     
Střekovští policisté šetří případ krádeže měděného sdělovacího kabelu z železničního mostu. Neznámý lapka v sobotu krátce před jednou hodinou odpoledne mezi městskou částí Střekov a Vaňov na několika místech odřezal dohromady 25 metrů kabelu. Jeho jednáním následně došlo k přerušení komunikace a odpojení napájení trakčního vedení. Škoda, kterou způsobil, se pohybuje kolem 25 tisíc korun.


Ústí nad Labem 10. září 2013
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem