Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zlodějka chtěla vodu a chleba

Okradená seniorka na Jaroměřsku 

čtěte také: Můžete přijít o celoživotní úspory

 

 
Další případ krádeže finanční hotovosti seniorům evidují policisté z Obvodního oddělení v Jaroměři. Tentokrát udeřily zlodějky o víkendu v Zaloňově. V době okolo oběda vešla do domu 78leté seniorky cizí žena. Dovnitř vnikla drze bez pozvání otevřenými dveřmi. Stará paní si vetřelkyně všimla až na chodbě, přistižená žena jí pohotově požádala o vodu a kousek chleba. Přitom starou paní odvedla do kuchyně a tam jí zabavila. Čekala s ní v místnosti, dokud jí stařenka nepřipravila jídlo. Za chvíli za ní přišla další žena a naléhala, že už musí jet.
 
Nato se obě dvě „návštěvnice“ rychle sebraly a odešly. Až po jejich odchodu stará paní zjistila, že jí chybějí všechny úspory, které měla uloženy ve vedlejší místnosti. Zatímco stařenka ve své dobrotě připravovala jídlo, do vedlejší místnosti se z chodby totiž vplížila ta druhá žena. Vše proslídila a našla peníze, které si stařenka roky střádala z důchodu. Stará paní tak přišla o finanční částku přesahující 150.000 korun.
 
Podle získaného popisu se jednalo o dvě ženy, částečně hovořící polsky, které přijely a odjely v tmavém voze. Policisté opět apelují na všechny dříve narozené, aby zamykali vchodové dveře a nepouštěli nikoho neznámého do svých příbytků. V případě, že kdokoli uvidí u domu či bytu starých lidí nějaké neznámé či podezřelé osoby, ať informuje policii, hlídka přijede situaci raději prověřit. Mějte na paměti, že za terč útoku si mohou podvodníci příště vybrat třeba Vaše blízké.
 
por. Bc. Eva Prachařová
24. 1. 2011

 

vytisknout  e-mailem