Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka dbala na hygienu

LIBEREC Zboží se jí nepodařilo pronést. 

V poslední době se rozmáhají krádeže jedné zubní pasty, která je doporučována zejména těm, kteří trpí parodontózou, anebo jí naopak chtějí předcházet. Stejně "zacíleno" měla i 28 letá žens z Jablonce nad Nisou, kterou v pátek odpoledne zadržli pracovníci ostrahy v OD Delta ve Fügnerově ulici. V prodejně drogerie si naházela do připravené igelitové tašky celkem devět kusů těchto zubních past za více jak sedm set korun, a pak s nimi chtěla odejít. Na místo však byli přivoláni policisté, žena musela pasty vrátit a sama putovala na policejní oddělení. Policisté totiž zjistili, že žena se již v minulosti podobných krádeží dopustila a byla za ně i odsouzena. Proto ji ve zkráceném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže.

V rukou policistů skončil v pátek další nepoctivý zákazník, a to 29 letý muž, rovněž z Jablonce nad Nisou. Ten si to naopak namířil do Globusu, konkrétně do značkové prodejny s oblečením. Celkem ho tam vzal za více jak dva tisíce, a pak s ním chtěl odejít. Ani on však nebyl úspěšný a na jeho krádež se přišlo. Policisté zjistili, že nejen že byl za podobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen, ale že má vysloven zákaz pobytu v Liberci. Kromě sdělení podezření z krádeže mu policisté sdělili ve zkráceném trestním řízení podezření ještě z jednoho trestného činu, a to z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Trestu neujde ani další, 53 letý muž z Liberce. Ve čtvrtek byl "nakupovat" v Kauflandu v Pavlovicích. Měl trochu netradiční nákup. Do batohu si narovnal, zřejmě na horší časy, šestnáct lahví rumu. Bohužel, ani z jedné se nenapil, protože je nezaplatil. I jeho s alkoholem zadrželi  a ten  byl mu odebrán. A vzhledem k tomu, že se již v minulosti "střetl" se zákonem a za podobné skutky byl odsouzen, bylo mu za odcizené láhve rumu v částce přes 1 700 korun, rovněž sděleno podezření.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem