Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka dopadena

LOUNY - Krádež nespáchala poprvé. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření mladé ženě (88. ročník) z trestného činu krádeže. Uvedeného skutku se dopustila v polovině prosince loňského roku, kdy v jednom žateckém marketu okradla poškozenou. Z kabelky zavěšené na kočárku jí v nestřeženém okamžiku odcizila peněženku s finanční hotovostí a doklady. Způsobila tak škodu za 2 800 Kč. Této krádeže se dopustila i přesto, že byla za podobný skutek již odsouzena.

Podváděla s dávkami

Dvacetiletou ženu z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu podvodu. Obviněná v úmyslu se nezákonně obohatit doložila k žádosti o poskytování státní sociální podpory nepravdivý příjmový pokladní doklad o platbách nájemného, načež jí byl neoprávněně přiznán příspěvek na bydlení. Pracovnici Úřadu práce tak uvedla v omyl a svým jednáním způsobila škodu ve výši 17 724 Kč. Dva tisíce z uvedené částky obviněná v listopadu minulého roku uhradila. Podle trestního zákoníku jí hrozí až dvouleté vězení.

Dopravní nehody

Dnes ráno vyjížděli dopravní policisté ke dvěma dopravním nehodám. Krátce po šesté hodině havarovala s osobním vozidlem zn. Hyundai mladá řidička. Nehoda se udála za obcí Hřivčice směrem na Peruc. Na namrzlé vozovce dostala mladá žena smyk a vjela do příkopu, kde narazila do stromu. Při nehodě utrpěla zranění a rychlou záchrannou službou byla převezena do nemocnice. Dechová zkouška byla negativní.

Další nehoda se udála kolem osmé hodiny na Žatecku. Ve směru od obce Milčeves na Libořice dostal řidič vozidla zn. VW Passat smyk a sjel do příkopu. Tato havárie se naštěstí obešla bez zranění.

Policisté apelují na řidiče, aby přizpůsobili rychlost povětrnostním podmínkám, které se v průběhu dne mohou měnit, a řidiče tak může zaskočit kluzká vozovka. Pozor na namrzlé silnice zejména po ránu!

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 13. ledna 2017

 

vytisknout  e-mailem