Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka dopadena

LITOMĚŘICE – Kradla ve výtahu; Využil příležitosti; Dopravní nehoda s těžkým zraněním 

Počátkem měsíce října 2012 byla ve Štětí při cestě výtahem okradena mladá maminka. Cestovala ve výtahu panelového domu s kočárkem a malým dítětem. Ve výtahu byla ještě další žena, která využila nepozornosti poškozené a z kočárku jí v nestřeženém okamžiku sebrala peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Policistům z místního obvodního oddělení se podařilo zlodějku vypátrat a ve zkráceném přípravném řízení sdělili tento týden 24leté ženě ze Štětí podezření pro trestný čin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Využil příležitosti
V úterý v odpoledních hodinách si zapomněl poškozený před dveřmi bytu panelového domu v Litoměřicích tašky s výpočetní technikou. Když se po půl hodině pro svá zavazadla vrátil, byla pryč. Příležitosti využil neznámý pachatel, který si tašky s výpočetní technikou v hodnotě 30 tisíc korun přivlastnil. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Dopravní nehoda s těžkým zraněním
V úterý 20. listopadu okolo 15té hodiny došlo na železničním přejezdu mezi obcí Konojedy a Dubičná k dopravní nehodě zemědělského stroje a osobního vlaku. Řidič zemědělského pracovního stroje při vjíždění na chráněný železniční přejezd nerespektoval výstražnou světelnou signalizaci. Na přejezd najel v době kdy ze směru od obce Blíževedly, přijížděl osobní vlak. Došlo ke střetu osobního vlaku a zemědělského stroje, který byl odhozen do železničního úvozu. 52letý řidič zemědělského stroje byl s těžkými zraněními převezen do ústecké nemocnice. V osobním vlaku nebyl nikdo zraněn.
Hmotná škoda na vlakové soupravě je odhadnuta na 30 tisíc a na zemědělském stroji na 1 tisíc korun.
Provoz na železniční trati byl po 18té hodině obnoven.
 

21. 11. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem