Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka odhalena

LOUNY - U vchodu paneláku okradla seniorku... 

Policisté objasnili případ krádeže, ke kterému došlo 11. srpna tohoto roku, kdy po 12. hodině okradla 75letou seniorku u zadního vchodu jednoho panelového domu v Komenského ulici v Podbořanech mladá žena. Jak v minulých dnech policisté zjistili, jedná se o 24letou Žatečanku, která z kapsy svetru poškozené odcizila peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a kliči. Tím jí způsobila škodu přesahující 900 Kč. Po zlodějce policisté intenzivně pátrali a v pátek jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Další žena okradena v Kauflandu

V pátek odpoledne vyjížděli policisté do žateckého Kauflandu, kde byla okradena 49letá žena. Dosud nezjištěný poberta si vyhlédl příhodný okamžik, využil chvilkové nepozornosti poškozené a z kabelky, kterou nesla na rameni, jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Tím jí způsobil škodu za bezmála 10 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Na staveništi byl nalezen granát

Nález munice oznámil v pátek dopoledne policistům muž pracující na opravě pozemní komunikace v obci Očihov. Na staveništi po pravé straně silnice ve směru z Podbořan na Blšany nalezl ruční granát. Na určené místo se dostavila policejní hlídka, prostor zajistila a přivolala pyrotechnika z Ústí nad Labem. Ten určil, že se jedná o nevybuchlý ruční granát, který zajistil a odvezl k zneškodnění. Prohlídkou místa a dalšího okolí nálezu již žádná munice nalezena nebyla. 

Nutkavá potřeba ho vyšla draho 

Pár minut nechal v pátek večer bez dozoru svůj batoh na lavičce u hřiště v lounské ulici Přemyslovců 22letý mladík a odskočil si na toaletu. Toho ale využil dosud nezjištěný poberta, který mu mezitím jeho batoh s věmi odcizil. Mladík tak spolu s batohem přišel i o oděvní svršky, peněženku s finanční hotovostí, platební kartu  a mobilní telefon. Celkovou škodu vyčíslil na 9 700 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají. 

Řidičku pod vlivem alkoholu kontrolovali strážníci

V pátek pozdě večer kontrolovala hlídka městské policie řidičku motorového vozidla zn. Ford Fiesta v Masarykově ulici v Postoloprtech. Jednašedesátiletá žena řídila vůz od sídliště Draguš do ulice Jiráskovo náměstí, kde jí strážníci stavěli. Poté, co pojali podezření, že je pod vlivem alkoholu, doprovodili ji na tamní policejní služebnu, kde se dobrovolně podrobila dechové zkoušce. Ta nejprve ukázala v jejím dechu hodnotu 1, 22 promile alkoholu a poté 1, 07 promile. Proto jí policisté po vystřízlivění sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Opilý řidič naboural několik aut

Pod vlivem alkoholu usedl za volant a řídil motorové vozidlo zn. Škoda Felicia 58letý muž ze Žatce. V tamní ulici Ostrov se snažil v pátek večer najít parkovací místo a při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a přední částí vozidla poškodil zadní nárazník u zaparkovaného automobilu zn. Škoda Octavia. Poté pokračoval řidič do ulice U Památníku, kde opět přední částí vozu narazil do zadní pravé části zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia. Při nárazu byla felice odhozena do dalšího zaparkovaného automobilu stejné značky. Řidič, aniž by nehodu nahlásil, z místa odjel zpět do ulice Ostrov, kde zaparkoval a odešel domů. Svědci, kteří vše viděli zavolali policii , která na místo přijela a uvedeného řidiče nalezla doma. Provedená dechová zkouška, které se dotyčný podrobil, ukázala nejprve 2, 17 promile alkoholu v dechu a následně 2, 01 promile. Jelikož řidič tvrdil, že alkohol požil až po nehodě, byl vyzván k opakovanému odběru krve, s čímž souhlasil. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, hmotná škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Věc nadále policisté vyšetřují.      

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. srpna 2011 

 

 

vytisknout  e-mailem