Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zlodějka se do domu vloudila jako jezinka

ČESKOLIPSKO - O celý důchod připravila 46letá žena se svou kamarádkou seniora ze Cvikova. 

Počátkem května přijela do Cvikova 46letá žena, která se krátce před tím nepohodla s přítelem a přicestovala sem bez peněz za svou rodinou. Její příbuzní jí ale střechu nad hlavou a vřelé přijetí , které od nich očekávala, neposkytli. Naopak před ní zavřeli dveře a ona nevěděla, jak dál. Nakonec se jí ujala o dva roky mladší kamarádka z dětství, která ji u sebe nechala bydlet. Zadarmo to ale nebylo,  a když se jí 46letá žena přiznala k tomu, že jí nemůže zaplatit, měla pro ni bytná řešení. Doporučila jí, aby vyhledala jistého 75letého osaměle žijícího muže, který je podle jejích referencí důvěřivý a nechá se snadno okrást.

Bylo 13. května odpoledne, když starší z dvojice žen zaťukala na okno rodinného domu ve Cvikově, kde onen důvěřivec bydlel. Nutno říci, že nezklamal. Poté, co ho štíhlá blondýnka poprosila o to, zda by se u něj mohla ohřát, protože zabloudila, pozval ji dál a ona zůstala dva dny. Druhý večer spolu dokonce vyrazili do hospody na pivo a vrátili se domu hodně opilí. Mladá žena ale i přesto nezapomněla na to, proč do domu přišla. Když senior usnul, prohledala mu kapsy a našla v nich  peněženku v 5 500 korunami. Tu si ponechala a pak ji tu už nic nedrželo. Okamžitě zavolala své spolužačce,  a ta ji ještě v noci odvezla svým vozem k sobě domu. Odcizené peníze od ní přijala jako platbu za nájemné. Asi dva dny na to si pro 46letou ženu přijel její přítel a odvezl si ji k sobě.

Jakmile senior vylíčil své zkušenosti s neznámou blondýnkou na obvodním oddělení policie ve Cvikově, začali mít policisté správné tušení, po kom pátrat.   Po vyslechnutí několika osob si pak už byli jistí tím, koho  hledat,  jen nevěděli, kde  a proto po podezřelé vyhlásili pátrání. Tato informace se časem donesla až k hledané ženě a ta se raději přišla  v tomto týdnu na obvodní oddělení policie do Cvikova sama dobrovolně přihlásit a ke krádeži peněz se přiznala. Do policejního protokolu na závěr uvedla, že svého činu velice lituje. Pokud by prý nepotřebovala zaplatit kamarádce nájem, nikdy by něco podobného neudělala.

Policisté  obvinili z přečinu krádeže nejenom ji, ale také její zištnou kamarádku, která ji pro peníze do domu seniora poslala. Obě se tedy v této souvislosti zodpovídají ze spolupachatelství na tomto skutku, za který jim hrozí dvouletý trest odnětí svobody.

3. 7. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem