Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka se prozradila

TEPLICKO - U prodavačky zapomněla zákaznickou kartu; Elektřinu odebírala „načerno“... 

Zlodějka se prozradila

     Elektrický pilník na chodidla ukradla 24letá žena z Bíliny. V dopoledních hodinách vzala z regálu v prodejně drogerie zboží v hodnotě 1100 korun a schovala ho do přenosné dětské autosedačky. Následně u pokladen chtěla zřejmě jen „naoko“ zaplatit za dětskou přesnídávku a dokonce dala prodavačce i svou zákaznickou kartičku. Na platební kartě ale neměla dostatek prostředků, a tak řekla prodavačce, že si skočí pro peníze a nákup zaplatí později, svou zákaznickou kartu nechala u pokladny. Žena se však nevracela a prodavačka pojala podezření, že mohla v prodejně něco ukrást, přehrála si proto kamerový záznam a skutečně zjistila, že si podezřelá v dětské sedačce odnesla bez zaplacení elektrický pilník.

     Vše proto oznámila na policii a strážcům zákona předala i zákaznickou kartu podezřelé ženy, čímž jim značně usnadnila pátrání. Policisté v evidencích podle jména na kartě ustanovili totožnost podezřelé, která se u výslechu po zhlédnutí kamerového záznamu přiznala, že v prodejně skutečně kradla. Jelikož to nebylo její první porušení zákona a za majetkovou trestnou činnost už byla odsouzena, bylo její jednání kvalifikováno jako přečin krádeže, za který jí hrozí až tříleté vězení.

 

Elektřinu odebírala „načerno“

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 65letá žena, která „načerno“ odebírala elektřinu. Majitelka rodinného domu si nechala v pojistkové skříni propojit kabely mimo elektroměr a poté téměř rok odebírala elektřinu, aniž by byla zaznamenávána skutečná spotřeba. Při kontrole ale bylo zjištěno poškození plomby, znaleckým posudkem z oboru energetická zařízení byla škoda vyčíslena na více jak 28 tisíc korun. Žena byla obviněna z přečinu, za který jí může být v krajním případě uložen až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradené chatky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do dvou zahradních chatek v Sobědruhách. Zloděj po překonání plotu vnikl na pozemek v zahrádkářské kolonii a následně se vloupal do chatky, ze které si odnesl žehličku, spacák a potraviny. Ze sousedního přístavku pak odcizil dvě dětská kola, nářadí a prodlužovací kabely, to mu ale zřejmě nestačilo, a tak se vloupal i do další chaty, ze které ukradl lahev slivovice. Chtěl odnést ještě hliníkové schůdky a žebřík, objemný lup už ale zřejmě nepobral a tyto věci nechal na místě činu. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 15 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a krádeže ve stadiu pokusu, za které hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

 

 

11. 5. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem