Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka skončila ve vazbě

TEPLICE - I když byla "v podmínce", krást nepřestala; Žena chtěla skoncovat s životem...  

Zlodějka skončila ve vazbě
     Ve vazební věznici skončila 28letá Slovenka, která byla opakovaně přistižena při různých krádežích. Přestože si v loňském roce vyslechla několik obvinění z kapesních krádeží a odcizení zboží v různých prodejnách a letos i z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v pondělí po poledni se vydala krást znovu.
     Žena si v prodejně textilu v převlékací kabince pod své kalhoty oblékla tepláky v hodnotě 125 korun a šla k východu z prodejny s úmyslem odejít, aniž by za zboží zaplatila, byla ale zadržena personálem.
     Vzhledem k tomu, že je zlodějka v „podmínce“ a na svobodě by v páchání trestné činnosti pokračovala, byla ve lhůtě 48 hodin eskortována před soudce, který ji poslal do vazby. Za přečin krádeže ve stadiu pokusu jí i s přihlédnutím k předchozím odsouzením hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Žena chtěla skoncovat s životem
     Policisté zřejmě zachránili život 47leté ženě, která chtěla dnes v noci spáchat sebevraždu. Silně podnapilá žena po půlnoci zavolala na tísňovou linku 112, že si jde lehnout na koleje a poté zavěsila. Zpětně se ji nepodařilo kontaktovat, policisté proto nechali její mobil lokalizovat a v okolí označeného místa začali po ženě pátrat. Všechny volné hlídky za pomoci psovoda prohledávaly terén a zvlášť se zaměřily na železniční trať a její okolí.
     Po půl hodině se podařilo operačnímu důstojníkovi s ženou telefonicky spojit a navedl policisty blíž místu, kde by se měla nacházet. Žena pak byla skutečně vypátrána v kolejišti, přivolaní záchranáři ji převezli na psychiatrii, kde byla hospitalizována. Díky rychle zorganizovanému pátrání se podařilo ženu najít a předejít tak možná i fatálním následkům jejího nešťastného rozhodnutí.
 
Využil nepozornosti poškozené
     Ze spáchání přestupku proti majetku je podezřelý zatím neznámý pachatel, který včera odpoledne odcizil v Teplicích mobilní telefon. Návštěvnici teplického volnočasového centra ukradl mobil, který nechala asi půl hodiny odložený bez dozoru. Škoda byla vyčíslena na více jak dva tisíce korun, lapkovi hrozí v případě dopadení až patnáctitisícová pokuta.
 
Auto není trezor
     Zřejmě nezamčených dveří u auta, které majitelka zaparkovala v centru Teplic, využil neznámý lapka. Když se majitelka k vozidlu po hodině vrátila, zjistila, že jí uvnitř chybí peněženka s finanční hotovostí, osobními doklady a stravenkami. Škoda byla vyčíslena na 1300 korun, policisté případ prošetřují jako přestupek proti majetku a po pachateli pátrají.
 
 
Teplice, 2. 4. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem