Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka spravedlnosti neunikne

TEPLICE - Za okradení seniorky jí hrozí až dva roky vězení; Dvě krádeže v Zámecké zahradě...  

Zlodějka spravedlnosti neunikne
     Po několikaměsíčním vyšetřování se prosetickým policistům podařilo vypátrat ženu podezřelou z krádeže, ke které došlo koncem května v teplickém supermarketu. Dvacetiletá žena tehdy využila nepozornosti poškozené seniorky a z tašky, kterou měla na nákupním košíku, jí odcizila peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a doklady. Okradená vyčíslila škodu na 1300 korun, mladé ženě policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Dvě krádeže v Zámecké zahradě
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pondělí večer okradl v teplické Zámecké zahradě spícího muže. Využil toho, že muž zmožený alkoholem usnul na lavičce a z ledvinky u pasu mu odcizil mobilní telefon a peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Celkovou škodu okradený muž vyčíslil na více jak šest tisíc korun, pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu za přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.
     Ze spáchání stejných přečinů je podezřelý i zatím neznámý lapka, který v Zámecké zahradě kradl včera dopoledne. Využil nestřeženého okamžiku a mladé ženě odcizil odloženou kabelku, ve které měla peněženku s doklady a penězi, mobil, fotoaparát a další věci v hodnotě přes 12 tisíc korun.
 
Pozor na otevřená okna
     Další vloupání do bytu v Trnovanech prošetřují policisté z obvodního oddělení (o předchozích případech ZDE). Neznámý pachatel v odpoledních hodinách využil okna pootevřeného na „větračku“, kterým vnikl do přízemního bytu. Z toho následně odcizil doklady, tablet, fotoaparát, peníze a další věci v celkové hodnotě téměř 20 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až tříleté vězení, intenzivně pátrají.
 
Z rozvaděče zmizely dveře
     Kovové dvoukřídlé dveře zmizely z rozvaděče elektrické energie v Dubí. Někdy v průběhu uplynulého týdne neznámý zloděj překonal visací zámek, kterým byly dveře zajištěné, a obě křídla v celkové hodnotě 20 tisíc korun odcizil. Policisté věc prošetřují pro podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Krádeže kol
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Dubí odcizil jízdní kolo. Zloděj překonal bezmála dvoumetrový plot zahrady, ze které následně odcizil horské kolo v hodnotě pět tisíc korun. Pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, bude čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže.
     Jízdní kolo zmizelo i ze suterénu činžovního domu v Teplicích. Nepomohlo ani to, že bylo podle oznamovatele zajištěno lankovým zámkem, pachatel horské kolo z neuzamčené místnosti přesto odcizil. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na devět tisíc korun, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže.
 
Ze střechy oloupal hliník
     Přibližně sedm desítek hliníkových desek, které byly použity jako střešní krytina, odcizil zatím neznámý zloděj v katastru obce Krupka. Hliník strhal ze střechy chatky, jejíž majitel vyčíslil celkovou škodu na osm tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 6. 8. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem