Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka vypátrána

ÚSTÍ NAD LABEM - Seniorka dostala svůj mobil zpět. 

Na základě policejního šetření byla zjištěna žena, která minulý týden okradla seniorku v bytě.
 
Policisté Obvodního oddělení Ústí nad Labem na základě místní znalosti dopadli ženu, která využila pohostinnosti stařenky a odcizila jí hotovost během návštěvy, kdy si původně měla pouze nabít svůj mobilní telefon. 
Celou událost pak pachatelka popsala tak, že ženu jen doprovázela a pomáhala jí s nákupem. Jelikož se jí cestou k domu seniorky vybil mobilní telefon, požádala o jeho dobití u ní doma. Jelikož měla zlodějka získánu důvěru seniorky, tak jí vpustila do bytu, dala její mobil do nabíječky a poseděla s ní v obýváku. V průběhu návštěvy paní domu na chvíli odešla z pokoje a vůbec si neuvědomovala, že může být okradena. Neprozřetelně ponechala na obývací stěně svůj mobilní telefon a na stole dokonce i peněženku. Zlodějka pak už jen čekala na paní, aby mohla vyndat nabitý telefon z nabíječky, rozloučila se a odešla i s finanční hotovostí z peněženky a mobilem hostitelky.
 
Zlodějka si nedala pokoj ani v období, kdy byla za podobný čin v létě odsouzena k odnětí svobody podmíněně.
 
Okrádal Obecní úřad
Osmatřicetiletý zaměstnanec Obecní ho úřadu Velké Chvojno tankoval naftu za peníze obce. Krádeže prováděl od počátku letošního roku do léta, kdy byl odhalen na základě knihy jízd. Ze dvou Multicar celkem dosáhl zisku 40 tisíc korun na 1 556 litrech nafty.
 
Vlakový vagón má nový barevný nápis
Začátkem týdne někdo pomaloval vagón v objektu Českých drah. Nejprve neznámý pachatel odšrouboval z jednoho z vagónů dva kryty rozbočných krabic, ze kterých odcizil kryty a odšrouboval koncovky topného kabelu a následně tento topný měděný kabel o délce 25 metrů s označený CHBU 185 milimetrů v hodnotě 15 000 korun odcizil. Ještě pachatel stihl na staniční koleji číslo 53D černo zeleno růžovým sprejem postříkat vagón, na který vyobrazil nápis MAS, a to na ploše o rozměrech 5,5 metru na 1,2 metru.
 
 
Ústí nad Labem, dne 25.10.2013
nprap. Valerei Bartošová

vytisknout  e-mailem