Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zlodějku „našla“ odcizená sluchátka

BRNO: Žena se ke krádeži doznala, potřebovala prý peníze na pervitin. 

Vymoženosti moderní doby mohou být velmi prospěšné a svědčí o tom jeden víkendový případ krádeže. Devětadvacetiletý mladík seděl se svým kamarádem na zahrádce restaurace v centru města. Měl u sebe dvě tašky opřené u své nohy na zemi. V jednu chvíli se na místě pohybovala také mladá žena s kočárkem, ale po několika minutách odešla.

Netrvalo dlouho a muži přišla přes Messenger zpráva od obsluhy barového stánku na Zelném Trhu, že tam někdo odevzdal peněženku, klíče a kartu na jeho jméno. V tom okamžiku muž zjistil, že jednu z tašek nemá a ihned se vypravil do stánku pro své věci. V peněžence chybělo pět set korun.

Vzhledem k tomu, že mladý muž měl v kabelce ještě sluchátka Airpody napadlo jej, že se zkusí na mobilním telefonu podívat na jejich polohu. Současně informoval policii a společně s kamarádem vyrazili směrem k udávanému místu. Na nám. Svobody se jim společně s hlídkou skutečně podařilo dohledat podezřelou ženu. Na kočárku měla pověšenou odcizenou kabelku a v ní  byly sluneční brýle i bezdrátová sluchátka.

Třiadvacetiletá recidivistka skončila na služebně, kde se ke krádeži doznala s odůvodněním, že je závislá na pervitinu a krade proto, aby měla na nákup drog.  Za  přečin krádež nyní může ženě hrozit až dvouletý pobyt ve vězení.

por. Andrea Cejnková, 21. srpen 2024

vytisknout  e-mailem