Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zlodějky připravily seniora o životní úspory

Tábor - Hodně silný žaludek musely mít na okradení bezbranného seniora dvě ženy, odcizily 138 000 korun. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Třiaosmdesátiletého seniora z Táborska okradly o jeho životní úspory, ve středu odpoledne, dvě ženy. Zlodějky zazvonily na dům seniora s tím, že mu jdou vrátit přeplatek za elektřinu. Důvěřivý muž se dal s ženami do hovoru a jejich historce uvěřil, netušil však, že pár minut v přítomnosti dvou zlodějek ho připraví o veškeré peníze. Jedna z podezřelých žen řekla seniorovi, že má pouze pětitisícovou bankovku, kterou na to, aby mu mohla přeplatek dát, potřebuje rozměnit. Senior tedy šel na místo, kde měl peníze schované a bankovku ženě rozměnil. Pak ho zlodějka požádala, aby jí ukázal elektrické přístroje, které má v bytě a senior její žádosti bohužel vyhověl. Druhá z žen tak měla čas sledovat seniora kam pro peníze šel, a zatímco první z pachatelek odloudila seniorovu pozornost tím, že jí ukazoval spotřebiče v kuchyni, zlodějka došla na místo, kde měl úspory a ukradla je. Po odchodu dvou žen, senior zjistil, že v ruce nemá ani slíbený přeplatek, ale navíc ani kabelu se 138 000 korunami. Po ženách pátrají a případ krádeže šetří policisté ze obvodního oddělení Sezimovo Ústí.

Senioři, nedůvěřujte nikomu cizímu a v žádném případě si nevpouštějte do svých obydlí cizí osoby. Zloději a podvodníci využívají různých lstí a legend, jak se k Vám do bytu či domu dostat a připravit Vás o Vaše peníze. Nenaleťte žádné legendě o vrácení přeplatků, levném broušení nožů, prodeji koberců, peřin či nádobí. Ve většině případů se totiž jedná o zloděje, kteří chtějí zneužít Vaší důvěřivosti a bezbrannosti. Pokud už se stane, že někomu takovému uvěříte a zloději Vás připraví o peníze, snažte se ihned zavolat na linku 158 a pokud možno si zapamatujte, jak osoby, co Vás okradly vypadaly, jakým vozem přijely či jakým směrem odjely či odešly. Popisem osob pomůžete policistům v jejich práci a možná tak ochráníte další seniory, kteří by se mohli stát oběťmi trestného činu stejně jako Vy.

por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz

17. srpna 2012

 

vytisknout  e-mailem