Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zlodějská dvojice nešla pro ránu daleko

BRNO: Mladíka dožadujícího se svého mobilního telefonu, dvojice brutálně zbila. 

V rukou policie skončili v těchto dnech také dva mladíci z Brna ve věku 16 a 19 let, kteří minulý týden v nočních hodinách přepadli a okradli dvaadvacetiletého  muže. V prostoru hlavního nádraží ho mladíci nejprve přátelsky oslovili, poplácávali po ramenou a při tom mu z kapsy kalhot vytáhli mobilní telefon.

Mladý muž ovšem krádež zaregistroval a požadoval vrácení mobilu. Dvojice se však dala na odchod. Mladík je dostihl a stále se dožadoval svého majetku, načež utržil ránu pěstí do obličeje. Napadený upadl na zem, ovšem agresivní dvojice v útoku dále pokračovala. Útočníci muže několikrát udeřili pěstí, kopali jej do celého těla a dupali mu na hlavu. Nakonec mu sebrali ještě peněženku a z místa utekli.

Podezřelé osoby zadržela projíždějící hlídka strážníků městské policie a předla je kriminalistům. Za trestné činy loupež, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může nyní staršímu z dvojice hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi, mladistvému pak trest poloviční.

por. Andrea Cejnková, 9. srpna 2016

vytisknout  e-mailem